ΤΟΠΙΚΑ

Ξεμπλοκάρει η αποπληρωμή χρεών που μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μετά το 2012

ξεμπλοκάρει-η-αποπληρωμή-χρεών-που-με-737509

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγια

Την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση της διαδικασίας εκκαθάρισης ασφαλιστικών υποχρεώσεων που χρονίζουν, ακόμα και πριν το 2012 και αφορά στην οικονομική κάλυψη παροχών Υγείας ταμείων που πλέον έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και οφείλονται τόσο σε επαγγελματίες (ιδιώτες γιατρούς, φαρμακεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια κ.λπ.) όσο και σε ασθενείς, εκφράζει ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγιας.

Όπως τονίζει ο βουλευτής σ’ ανακοίνωσή του, πρόκειται για μέτρο που ζητούσαν επί χρόνια οι ενδιαφερόμενοι αλλά είχε προχωρήσει εν μέρει μόνο για περιορισμένο αριθμό τομέων ασφάλισης Υγείας. «Πλέον με πρωτοβουλία των συναρμοδίων υπουργείων και ιδιαίτερα του Κυριάκου Πιερρακάκη και του Βασίλη Κοντοζαμάνη, προχωρά με συστηματικό και απλοποιημένο τρόπο η τακτοποίηση αυτών των οφειλών που επιβάρυναν άδικα τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους παρόχους Υγείας», τονίζει ο κ. Μαραβέγιας.

Όπως εξηγεί το ένα κομμάτι της τακτοποιούμενης εκκρεμότητας αφορά στην δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για λογαριασμό του e- Ε.Φ.Κ.Α που θα υποβοηθήσει την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων κλάδου υγείας παλιών ασφαλιστικών ταμείων.

Η νέα αυτή ψηφιακή υπηρεσία θα λειτουργήσει ως μέρος της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) προκειμένου να υποδεχθεί για 2 μήνες αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Το άλλο κομμάτι που αφορά σε ταμεία όπως ο Ο.Π.Α.Δ./ Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου, ο Οίκος Ναύτου και το Τ.Α.Υ. Τ.Ε.Κ.Ω, ρυθμίζεται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ που ολοκληρώνει την εκκαθάριση χρονιζουσών υποχρεώσεων με την εξόφλησή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου