ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Αυθαίρετα κριτήρια για προσλήψεις ημετέρων στο δήμο Βόλου»

αυθαίρετα-κριτήρια-για-προσλήψεις-η-73733

Καταγγέλλουν για τις προσλήψεις καθαριστριών βουλευτές του ΚΚΕ

Προσλήψεις ημετέρων και μη «ενοχλητικών» εργαζόμενων στο δήμο Βόλου, καταγγέλλει με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Κ. Στεργίου. Την ερώτηση υπογράφει και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, στο δήμο Βόλου προκηρύχθηκε διαγωνισμός πρόσληψης νέων καθαριστριών, με κανόνες εκτός θεσμικού πλαισίου.

Για παράδειγμα ως όρος πρόσληψης εισήχθη η ταυτότητα του «Ελληνα πολίτη» και της «ελληνικής υπηκοότητας», η «φυσική καταλληλόλητα» καθώς και «η προσωπική συνέντευξη»! Είναι προφανές ότι τέτοιοι όροι στην προκήρυξη της πρόσληψης σχολικών καθαριστριών όχι μόνο αντίκεινται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (ΑΣΕΠ) αλλά προφανέστατα εισήγαγαν λάθρα κριτήρια για επιλογή ημετέρων και μη «ενοχλητικών» εργαζομένων, κριτήρια προπαντός ρατσιστικά και εκφασισμού που η δημοτική αρχή, απ’ ό,τι φαίνεται, επιδιώκει να καλλιεργεί μέσα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους στο Βόλο. Και ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω η Ελεγκτική αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας όχι μόνο δεν παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα για την ακύρωση τους ως όφειλε αλλά και προκλητικά απορρίπτει επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους και γραφειοκρατικά τεχνάσματα, την προσφυγή ακυρότητας αυτών των απαράδεκτων αποφάσεων που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο όπως επίσης και το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, με σχετικό υπόμνημα που απέστειλε στον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δια του Προϊσταμένου του Τμήματος Διοικητικού και Οικονομικού», καταγγέλλουν οι δύο Βουλευτές και ζητούν μέτρα για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες στο δήμο Βόλου αλλά και για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου