ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει ο κόμβος Αθηνών με Λαρίσης σε 18 ημέρες από σήμερα

αρχίζει-ο-κόμβος-αθηνών-με-λαρίσης-σε-18-736549

Είναι ο μεγαλύτερος, πιο δύσκολος και θα κουμπώσει με το έργο της Καραμπατζάκη

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών στον μεγαλύτερο και πιο δύσκολο τεχνικά κυκλικό κόμβο, που πρόκειται να κατασκευαστεί στον Βόλο. Σε 18 ημέρες από σήμερα αρχίζει η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Αθηνών, που αναμένεται να κουμπώσει με το έργο της οδού Καραμπατζάκη και να επιλύσει περαιτέρω το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Μεγάλα και σημαντικά έργα με καθοριστική συμβολή στην ομαλή λειτουργία της πόλης του Βόλου, κυρίως σε ό,τι αφορά στο κυκλοφοριακό, είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, είτε στη φάση ολοκλήρωσής τους, είτε αρχίζουν σύντομα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος σε δηλώσεις του στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ. Μπέος ολοκληρώθηκαν οι κυκλοφοριακές μελέτες και σύντομα, στις 20 Σεπτεμβρίου, περίπου, αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του μεγαλύτερου από τους κυκλικούς κόμβους, στην οδό Αθηνών με Λαρίσης, που θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες και προβλέπεται και επέκταση της εκεί γέφυρας.

Το έργο βρίσκεται σε συνάφεια με αυτό της ανάπλασης των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου, οι εργασίες στο οποίο συνεχίζονται και τα τμήματα που κατασκευάζονται θα δίδονται προς χρήση τμηματικά. Ηδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τετράγωνο στην Καραμπατζάκη και είναι θέμα ημερών να δοθεί σε χρήση.

Τέλος, σε διάστημα 10 έως 15 ημερών αναμένεται να δοθεί σε χρήση και να εγκαινιαστεί η νέα γέφυρα του Ξηριά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου