ΤΟΠΙΚΑ

Εξοικονόμηση ενέργειας 70% με την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Νέας Ιωνίας

εξοικονόμηση-ενέργειας-70-με-την-ενεργε-736543

Αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ζήτησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος – Οι αθλητές θα προπονούνται στον Βόλο

Εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ θα σηματοδοτήσει η ολοκλήρωση των εργασιών στο κλειστό κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, το οποίο αναβαθμίζεται ενεργειακά.

Χθες το πρωί υπογράφηκε στο γραφείο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου η σύμβαση με την ανάδοχο εργολαβική εταιρεία του Γιώργου Τσαλαπόρτα για το σημαντικό έργο της αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου του κλειστού κολυμβητηρίου «Β. Πολύμερος» στη Νέα Ιωνία, προϋπολογισμένης δαπάνης 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Μπέος σε δηλώσεις του τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη αυστηρής τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης του έργου, που είναι οι 12 μήνες, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, αφού αφορά σε εκατοντάδες παιδιά και αθλητές, που το χρησιμοποιούν και θα το στερηθούν, αναγκαστικά, αυτό το διάστημα. «Το κολυμβητήριο κλείνει άμεσα για να αρχίσουν οι εργασίες και γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη, αλλά και την κατανόηση και την υπομονή αθλητών, γονέων και συλλόγων, καθώς είναι για καλό λόγο. Οι συνεργάτες μου στο ΔΟΕΠΑΠ με τον Γ. Βλιώρα θα φροντίσουν να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν στο άλλο κολυμβητήριο, του ΕΑΚ, για να εξυπηρετηθούν όλοι», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπέος στάθηκε στη μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, που υπολογίζεται να φθάσει και στο 70%, με αντίστοιχη εξοικονόμηση οικονομικών πόρων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Από την πλευρά του ο ανάδοχος δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν πλήρως σεβαστά τα χρονοδιαγράμματα του έργου και αναφέρθηκε εν συντομία σε μερικές από τις σημαντικές παρεμβάσεις, που πρόκειται να γίνουν. Το έργο Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου του κλειστού κολυμβητηρίου «Β. Πολύμερος» που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία του Δήμου Βόλου από την κατηγορία Δ’ στην κατηγορία Α’ (σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας είναι της τάξης του 69,7% Η εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων είναι της τάξης του 69%

H προϋπολογισμένη δαπάνη είναι 1.600.000 ευρώ

Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν επεμβάσεις επί του κελύφους με προσθήκη μόνωσης, μόνωση όλων των σωληνώσεων, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα και υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση του παλαιού συστήματος κλιματισμού, αντικατάσταση των υφιστάμενων λεβήτων με νέους υψηλότερης απόδοσης, ενεργειακά αναβαθμισμένους, αντικατάσταση των υφιστάμενων κυκλοφορητών ύδατος, τοποθέτηση ισοθερμικών καλυμμάτων στις κολυμβητικές δεξαμενές, αντικατάσταση του παλαιού φωτισμού με φωτισμό τεχνολογίας LED, εγκατάσταση κεντρικού συστήματος αυτοματισμού – ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου BMS κ.ά.

Το κολυμβητήριο βρίσκεται επί της οδού Δοξοπούλου 35 στην περιοχή της Ν. Ιωνίας Βόλου, ανάμεσα από το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κέντρο Αντισφαίρισης κοντά στο Πολιτιστικό Αλσος «Ανδρέας Βαλαχής». Είναι κτίριο με συνολικό εμβαδόν 4.330 m2, όγκο 56.000 m3 και βρίσκεται εντός οικοπέδου έκτασης 26.537, 88 m2. Εχει δύο ορόφους (ισόγειο και πρώτος) και τμήμα υπογείου. Διαθέτειπισίνα 50 μ. ολυμπιακών προδιαγραφών και πισίνα 13 μ. για εκμάθηση κολύμβησης, αίθουσα συνεδριάσεων και Τύπου, γραφεία διοίκησης, αναψυκτήριο, χώρους αποδυτηρίων, χώρο μηχανολογικών εγκαταστάσεων, κερκίδες 1.500 καθημένων θεατών, καθώς και περιβάλλοντα χώρο.

Το κολυμβητήριο λειτουργεί καθημερινά εξυπηρετώντας τις ανάγκες τόσο των κατοίκων, όσο και φιλοξενώντας τακτικά διεθνείς διοργανώσεις, ήδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου