ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα πήρε η Μονάδα Αιμοδοσίας

ανάσα-πήρε-η-μονάδα-αιμοδοσίας-736536

100 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν σε λίγες ημέρες, ωστόσο αυξημένες παραμένουν οι ανάγκες

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών στην έκκληση της Μονάδας Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «Αχιλοπούλειου» να προσέλθουν για αιμοδοσία, καθώς υπάρχουν ελλείψεις στο αίμα.

Σε λίγες μέρες, καθώς η πρόσκληση απευθύνθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα, και παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε αργία, συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 ασκοί αίματος, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται.

«Πήραμε μία ανάσα, όμως οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από υπεύθυνη της Μονάδας Αιμοδοσίας.

Τα αυξημένα περιστατικά της ορθοπεδικής, που αφορούν σε χειρουργεία, απαιτούν μεγάλο αριθμό ασκών αίματος, ενώ υπάρχουν και άλλα έκτακτα περιστατικά εκτός από τα χρόνια που είναι και πολλά και απαιτούν μεταγγίσεις αίματος ανά τακτά διαστήματα.

«Ευελπιστούμε να συνεχιστούν οι αιμοδοσίες, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διάχυτη ικανοποίηση για την ευαισθητοποίηση των εθελοντών αιμοδοτών υπάρχει και στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη».

Οπως επισημάνθηκε από μέλος, η έκκληση είχε αισθητά αποτελέσματα. «Το γεγονός αυτό μας δίνει την αισιοδοξία να διοργανώσουμε αιμοληψίες και εκτός Μονάδας Αιμοδοσίας, ώστε να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες» πρόσθεσε.

«Η Αλληλεγγύη» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία με την Κινητή Μονάδα του Τμήματος Αιμοδοσίας για σήμερα, Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 μεσημέρι μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 2 Ιανουαρίου, λόγω της επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών. Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη Τετάρτη στην πρώην Νομαρχία Μαγνησίας στο διάστημα επίσης από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι.

«Οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες. Μόνο για ένα περιστατικό της χειρουργικής απαιτήθηκε η παροχή 20 ασκών αίματος. Κάθε ορθοπεδικό περιστατικό εκτός των απλών καταγμάτων χρειάζεται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ασκούς αίματος» συμπλήρωσε.

Με αφορμή τη σημερινή αιμοδοσία στον Αλμυρό «Η Αλληλεγγύη» απευθύνει ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή. «Ευελπιστούμε ο κόσμος να ανταποκριθεί, καθώς κυκλοφορούν πολλές ιώσεις το συγκεκριμένο διάστημα» πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου