ΤΟΠΙΚΑ

Θωρακίζεται το σύστημα υγείας του Νομού Μαγνησίας

θωρακίζεται-το-σύστημα-υγείας-του-νομ-736431

Συναντήσεις του Κων. Μαραβέγια με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου

Πάγια αιτήματα, που αφορούν στην ενίσχυση του Νομού Μαγνησίας στον τομέα υγείας, αναμένεται να ικανοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό προέκυψε από τις απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτη Σερέτη. Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συναντήσεις του βουλευτή με τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου Γιάννη Ντόκο, εκπροσώπους των εργαζομένων και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γ. Μπακούλα, κατά τη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν οι άμεσες προτεραιότητες προκειμένου να τεθούν «επί τάπητος» στη συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ που ακολούθησε.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση με τον κ. Σερέτη, ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε ότι άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθεί η κάλυψη 14 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο. Οι νέοι γιατροί θα αναλάβουν καθήκοντα σε έναν μήνα περίπου, εξέλιξη που θα δώσει σημαντική ανάσα στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Επίσης, έχει εγκριθεί και έχει προκηρυχθεί η διαδικασία για την πρόσληψη δυο ιατρών, ενός παθολόγου και ενός ακτινολόγου με εξειδίκευση στη μαγνητική τομογραφία.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου, προκηρύσσεται, ακόμη μια θέση επικουρικού παιδοχειρουργού, έτσι ώστε να μη χρειάζεται τα παιδοχειρουργικά περιστατικά να διακομίζονται στη Λάρισα. Τέλος, τοποθετείται μια επιπλέον μαία στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Ο κ. Μαραβέγιας συζήτησε, επίσης, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο Θεσσαλίας με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του Covid-19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου