ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση προθεσμίας έκδοσης της κάρτας υγείας αθλητή

παράταση-προθεσμίας-έκδοσης-της-κάρτ-735951

Ικανοποίηση από τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλο

Παρατείνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η προθεσμία για την έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή μέχρι τις 31-12-2018, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

Όπως επισημαίνεται από το γραφείο του βουλευτή, ο κ. Μεϊκόπουλος είχε πραγματοποιήσει συντονισμένες επαφές και ενέργειες στα αρμόδια υπουργεία, με αφορμή την αναστάτωση που είχε προκληθεί τοπικά στους αθλητές και τις αθλήτριες σχετικά με την έναρξη ισχύος από 8 Σεπτεμβρίου, της κάρτας υγείας αθλητή, η οποία θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4479/2018. Με βάση τον νόμο, όλες οι αθλήτριες και οι αθλητές για να αγωνιστούν θα πρέπει να κατέχουν τη θεωρημένη από την Ομοσπονδία κάρτα υγείας αθλητή την οποία μόνο καρδιολόγος μπορούσε να θεωρήσει (άρθρο 4 ΚΥΑ) και επιπλέον, επιβαλλόταν η κλινική εξέταση, το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό και ηλεκτροκαρδιογράφημα (άρθρο 3 ΚΥΑ) με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο υλοποίησής τους.

Ο κ. Μεϊκόπουλος – όπως επισημαίνεται από το γραφείο του – προκειμένου οι αθλητές και οι αθλήτριες να μην αναγκάζονται να προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα επιβαρυνόμενοι με πρόσθετα έξοδα, είχε προτείνει την παράταση του χρόνου εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ για την έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου