ΤΟΠΙΚΑ

Λεωφορείο με μαθητές βγήκε εκτός δρόμου!

λεωφορείο-με-μαθητές-βγήκε-εκτός-δρόμ-735539

Λόγω παγετού στο δρόμο μεταξύ Τσαγκαράδας και Μυλοπόταμου

Δώδεκα μαθητές του Γυμνασίου Τσαγκαράδας κινδύνευσαν χθες το πρωί, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στο σχολείο τους έκανε «σλάλομ» στον πάγο, με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Συγκεκριμένα το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8:10 το πρωί όταν το λεωφορείο βρίσκονταν στο δρόμο μεταξύ Τσαγκαράδας και Μυλοπόταμου, με κατεύθυνση τον Μυλοπόταμο, προκειμένου να παραλάβει τους δώδεκα μαθητές και να τους μεταφέρει στο Γυμνάσιο Τσαγκαράδας. Ωστόσο λόγω πηγής με νερό που υπάρχει στο σημείο, το οδόστρωμα είχε καλυφθεί από λεπτό στρώμα πάγου, εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα το λεωφορείο από την ολισθηρότητα να βγει από το ρεύμα κυκλοφορίας και να οδηγηθεί εκτός δρόμου.

Από το ατύχημα ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς από τους 12 μαθητές, ούτε ο οδηγός του λεωφορείου, το οποίο παραχωρείται από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο. Μετά το ατύχημα στο σημείο έσπευσε δεύτερο λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τους μαθητές στο Γυμνάσιο Τσαγκαράδας.

Οπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου Απόστολος Σουλδάτος, είναι γνωστό ότι στο σημείο δημιουργείται παγετός καθώς περνάει από το δρόμο νερό από πηγή.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλδάτο στο σημείο είχε πέσει αλάτι από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ωστόσο, παρασύρθηκε λόγω του νερού της πηγής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τελικά πάγος στο σημείο. Ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο σημείο του οδικού τμήματος, καθώς υπάρχει στροφή και κατηφόρα.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος υπενθύμισε ότι ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου είχε ζητήσει από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παραμείνουν χθες τα σχολεία κλειστά. Ομως, δεν έγινε δεκτό το αίτημα, αφού το οδικό δίκτυο ήταν ανοιχτό και τα σχολεία του Δήμου καθαρισμένα από το χιόνι.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου