ΤΟΠΙΚΑ

Υποχρεωτική κατάρτιση σε υγειονομικά πρωτόκολλα

υποχρεωτική-κατάρτιση-σε-υγειονομικ-735528

Ζητά ο β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρης Σαββάκης για όλους τους χώρους συνάθροισης κοινού

Υπέρ της υποχρεωτικής κατάρτισης στα υγειονομικά πρωτόκολλα των υπευθύνων και στο προσωπικό των τουριστικών επιχειρήσεων και όχι μόνο τάσσεται ο Αρης Σαββάκης με την ιδιότητά του ως β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η καταγραφή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του covid-19 στη χώρα μας δείχνει ότι αυτά προέρχονται κυρίως από τις μετακινήσεις του εγχώριου πληθυσμού και σε χώρους όπου δεν εφαρμόστηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον ιό. Η μη εφαρμογή των μέτρων προστασίας σε συγκεκριμένους χώρους προήλθε από την άγνοια των υπευθύνων για την προστασία των ίδιων αλλά και του σχετιζόμενου πληθυσμού και από την έλλειψη υποχρεωτικής κατάρτισης στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αντίθετα η υποχρεωτική κατάρτιση, στα υγειονομικά πρωτόκολλα, των υπευθύνων και του προσωπικού των τουριστικών καταλυμάτων, και το ζωηρό ενδιαφέρον που έδειξαν οι άνθρωποι του τουρισμού, φαίνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά στο μη εντοπισμό κρουσμάτων αλλά και στην αποφυγή εξάπλωσης του ιού σε αυτά τα καταλύματα.

Παρατηρώντας τα δεδομένα καταγραφής κρουσμάτων και εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί η υποχρεωτική κατάρτιση στα υγειονομικά πρωτόκολλα στους υπεύθυνους και στο προσωπικό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης airbnb, των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίαση), των στρατοπέδων, των χώρων άθλησης, εκγύμνασης και εκπαίδευσης, των ινστιτούτων αισθητικής των εργοστασίων και γενικότερα όλων των χώρων συνάθροισης κοινού. Η κατάρτιση αυτή μπορεί να είναι επιδοτούμενη από προγράμματα ΕΣΠΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου