ΤΟΠΙΚΑ

Χίλιοι διακόσιοι μαθητές επισκέφτηκαν τη 2η Γιορτή Ψωμιού στην παραλία

χίλιοι-διακόσιοι-μαθητές-επισκέφτηκ-734980

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στην παραλία του Βόλου η 2η Γιορτή Ψωμιού την οποία επισκέφτηκαν πάνω από 1.200 μαθητές δημοτικών σχολείων.

Ο πρόεδρος της εταιρείας «Μύλοι Λούλη», Νίκος Λούλης, στην κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης στην παραλία του Βόλου προχθές το βράδυ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα.

«Η γιορτή αυτή πραγματοποιήθηκε με τη βασική προσπάθεια των αρτοποιών, οι οποίοι επί πέντε μέρες ζύμωσαν και έψησαν χιλιάδες προϊόντα που τα μοίρασαν στους καταναλωτές. Παράλληλα με τη δική μας στήριξη, της εταιρείας «Μύλοι Λούλη», και της ομάδας «Μύλοι Λούλη», έγιναν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για πάνω από 1000 παιδιά με βασικό σκοπό να ενημερώσουμε για την αξία που έχει το ψωμί και τα προϊόντα αρτοποιίας στη διατροφή και το βασικό ρόλο που έχει η μεσογειακή και ισορροπημένη διατροφή στην υγεία του ανθρώπου» πρόσθεσε.

«Με αυτές τις γιορτές ανά την Ελλάδα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρα Διατροφής που εορτάζεται αύριο Τρίτη 16 Οκτωβρίου θέλαμε να δείξουμε το διαφορετικό προϊόν, το ψωμί του φούρνου της γειτονιάς», είπε ακολούθως παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

«Αναφερόμαστε στο φρέσκο ψωμί του φούρνου της γειτονιάς, γι’ αυτό και το σήμα της Ομοσπονδίας είναι: «Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται». Σε όλα τα υπόλοιπα σημεία δεν ζυμώνεται και δεν ψήνεται εκεί.

Γι’ αυτό λοιπόν ο καταναλωτής θα πρέπει να εμπιστεύεται το φούρνο της γειτονιάς όπου βλέπει το χώρο όπου παρασκευάζεται το ψωμί, βλέπει τους ανθρώπους του και έχει τη δυνατότητα και την ευχέρεια αν κάτι δεν του αρέσει, να γυρίσει την πλάτη. Στα άλλα σημεία τι βλέπει; Βλέπει μόνο το ψωμί να βγαίνει μόνο από το φούρνο. Βλέπει ότι έχει παραχθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της διοργάνωσης εξέφρασε και ο κ. Γιάννης Στεφάνου πρόεδρος της εταιρείας «Στεφάνου» που κατασκευάζει μηχανήματα αρτοποιών και βοήθησε στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Μήνυμα στήριξης του φούρνου της γειτονιάς έστειλε από την πλευρά του ο Αριστοτέλης Μπασδάνης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που συμμετείχε στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Μήνυμα στήριξης μετέφερε και ο εκπρόσωπος του δήμου Βόλου Αποστόλης Ζαρκάδας ο οποίος επισήμανε ότι ο δήμος Βόλου είναι δίπλα σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Βόλου και Περιχώρων «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Κώστα Τσουράπα, να προβαίνει στον απολογισμό της γιορτής και με ικανοποίηση να ανακοινώνει ότι 1.200 παιδιά από δημοτικά σχολεία, το Ορφανοτροφείο Βόλου, τη Κιβωτό του Κόσμου επισκέφτηκαν το βιωματικό εργαστήρι και παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του άρτου και των αρτοσκευασμάτων.

Ο κ. Τσουράπας ανανέωσε τέλος το ραντεβού των αρτοποιών με τους καταναλωτές για τον επόμενο χρόνο με σκοπό η Γιορτή Ψωμιού να καταστεί θεσμός για την πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου