ΤΟΠΙΚΑ

Επικίνδυνα πεύκα στον λόφο της Γορίτσας

επικίνδυνα-πεύκα-στον-λόφο-της-γορίτσ-734930

Πεύκα ξερά που γέρνουν προς το οδόστρωμα στις παρυφές του λόφου της Γορίτσας, όπου «απλώνεται» η συνοικία της Ν. Δημητριάδας, συνιστούν κίνδυνο για διερχόμενους και για κατοικίες. Περίοικοι της περιοχής επί σειρά ετών ζητούν παρέμβαση για τα πεύκα, τρέμοντας κάθε φορά που πνέει ισχυρός άνεμος ή ακούγονται οι… σειρήνες της Πυροσβεστικής.

«Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων για την κοπή πεύκων λόγω υψηλής επικινδυνότητας», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Βόλου Αποστόλης Μαλαματίνης αφουγκραζόμενος την αγωνία των δημοτών.

Κάτοικοι της συνοικίας της Νέας Δημητριάδας στις παρυφές της Γορίτσας τονίζουν ότι τα ψηλά και ξερά δέντρα με κλίση προς το οδόστρωμα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσουν και να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα είτε για διερχόμενο πεζό ή οδηγό είτε ακόμη και μέσα στις αυλές των σπιτιών που βρίσκονται ακριβώς απέναντι.

Οι ίδιοι φοβούνται επίσης και για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς στο πευκοδάσος που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μια ολόκληρη συνοικία.

Μετά από συνεννόηση με το Δασαρχείο Βόλου, ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει σε απευθείας μίσθωση μηχανημάτων έργου, μεταφορικών μέσων και ανάθεσης των εργασιών υλοτόμησης των δέντρων στον λόφο της Γορίτσας. Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη δημοτική κι ως εκ τούτου την ευθύνη έχει ο Δήμος.

«Τα πάντα όμως θα γίνουν με υπόδειξη του Δασαρχείου Βόλου με το οποίο έχουμε συνεργασία», σημείωσε ο κ. Μαλαματίνης, υποστηρίζοντας ότι με την κοπή των επικίνδυνων πεύκων θα δημιουργηθεί και μια άτυπη αντιπυρική ζώνη.

Το θέμα έρχεται προς έγκριση στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αύριο Δευτέρα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου