ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας από φιλόζωους ~ Εθελοντές αιμορραγούν οικονομικά

κραυγή-αγωνίας-από-φιλόζωους-εθελοντ-734509

Ζητούν οικονομική στήριξη για την κάλυψη χειρουργείων – Σε έξαρση το φαινόμενο νέας γενιάς αδέσποτων, εγκατέλειψαν 23 κουτάβια σε 5 ημέρες!

Κραυγή αγωνίας από μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου. Εθελοντές έχουν φθάσει να αιμορραγούν οικονομικά για να μπορέσουν να συνεχίσουν να φροντίζουν αδέσποτα, ο αριθμός των οποίων μεγαλώνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και για την κάλυψη της ιατρικής φροντίδας που πολλές φορές χρειάζονται.

Τελευταίο περιστατικό με πολυδάπανο χειρουργείο που ανέλαβαν μέλη της ΦΙ.Ο.Β. και δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά αφορά στον Ρόκι, τον «αγαθό αδέσποτο γίγαντα» που είχε χτυπήσει ασυνείδητος με ΙΧΕ αυτοκίνητο μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου.

Αστυνομικός που είναι και μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου και είχε πάει στην περιοχή για να ταΐσει αδέσποτα, εντόπισε τον Ρόκι να σφαδάζει από πόνους και άμεσα κινητοποιήθηκε για την παροχή βοήθειας.

Ο αδέσποτος Ρόκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η οποία στέφθηκε από επιτυχία. Το ζώο πήγε για φιλοξενία μέχρι να ολοκληρώσει τη φαρμακευτική αγωγή μετά το χειρουργείο και μέχρι να αναρρώσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΦΙ.Ο.Β., Μάγδα Σουσουρή «την 13η ημέρα επιχείρησε να φύγει από τον χώρο φιλοξενίας του. Πήδηξε με αποτέλεσμα να σπάσει ξανά το πόδι του και να χρειαστεί και δεύτερη χειρουργική επέμβαση. Το πόδι του όμως δεν αποκαταστάθηκε.

Μετά από δύο χειρουργεία, δέκα επιδέσεις, αντιβιώσεις και αντιφλεγμονώδη, ο Ρόκι ξαναμπήκε στο χειρουργείο για ακρωτηριασμό. Ηταν ένα πολύωρο χειρουργείο που κράτησε από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Αυτές τις ημέρες αναρρώνει».

Ενώ όμως ο Ρόκι αναρρώνει, τα μέλη της ΦΙ.Ο.Β. αναζητούν πόρους για να καλύψουν οικονομικά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο Ρόκι για να κερδίσει μία ακόμη ευκαιρία στην αδέσποτη ζωή του.

Στη σελίδα της Φιλοζωικής στα social media αναρτήθηκε ο λογαριασμός του κτηνιάτρου στον οποίο ο καθένας μπορεί να προσφέρει το ποσό που επιθυμεί: GR 36 01 1026700000 26700151306 Εθνική Τράπεζα, Φιλήμων Διαμαντής.

23 κουτάβια στους δρόμους σε πέντε ημέρες

Το πρόβλημα των αδέσποτων οξύνεται. Σύμφωνα με την κ. Σουσουρή μόνο τις τελευταίες 5 ημέρες, εθελοντές έχουν ειδοποιηθεί για τη φροντίδα 23κουταβιών!

«Δεν ξέρουμε κατά πού να κάνουμε. Κάθε εθελοντής έχει υιοθετήσει από δύο έως πέντε σκυλιά. Προσωπικά στην αυλή μου έχω δημιουργήσει μέχρι και χωρίσματα», τονίζει η ίδια.

Εκτός από τα αδέσποτα υπάρχουν όμως και οι εγκαταλείψεις. Ιδιοκτήτες σκύλων ειδοποιούν μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου ότι δεν μπορούν άλλο να συντηρήσουν τα ζωάκια τους. «Φεύγω για εξωτερικό», «αλλάζω σπίτι και δεν έχω χώρο», «έμεινα άνεργος» οι δικαιολογίες που ακούν εθελοντές φιλόζωοι που τονίζουν την ανάγκη να «είναι συνειδητοποιημένοι όσοι αποφασίζουν είτε να υιοθετήσουν είτε να αγοράσουν ένα ζωάκι».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου