ΤΟΠΙΚΑ

«Οχι» Κώστα Αδαμάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

οχι-κώστα-αδαμάκη-στον-συριζα-734483

«Το θέμα θεωρείται λήξαν για μένα. Προέχουν τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» δήλωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Αρνητικά απάντησε ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Κώστας Αδαμάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στο ενδεχόμενο να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Βόλου. Την απόφασή του να αρνηθεί την πρόταση που του έγινε από μερίδα στελεχών της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, την έκανε γνωστή ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που επικοινώνησε μαζί του στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

«Το θέμα για μένα θεωρείται λήξαν. Απάντησα αρνητικά. Δεν είμαι ανεπάγγελτος. Έχω πολλές υποχρεώσεις στο Πανεπιστήμιο και για μένα αυτό είναι πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε ο ίδιος ο πρώην αντιδήμαρχος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εξηγώντας ότι έχει αποφασίσει να ρίξει το βάρος στην ακαδημαϊκή του καριέρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου επίσης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις ενστάσεις που φέρεται να είχε μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενοι τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και οι οποίες (ενστάσεις) καταγράφηκαν και στο ρεπορτάζ. «Όσοι θέλησαν να με θίξουν επαγγελματικά στο παρελθόν πήραν τις απαντήσεις τους. Αν κάποιος θέλει να το επαναφέρει, ας το κάνει τώρα δημόσια και επίσημα για να πάρει την απάντησή του αμέσως και όπως πρέπει» ήταν η επισήμανσή του σε ύφος που απέπνεε δυσφορία.

Ο κ. Αδαμάκης επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον πρότειναν, τους γνωστοποίησε ότι δεν επιθυμεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου.

«Παραμένω πάντα ένας ενεργός πολίτης που αγαπάει την πόλη και έχω προσφέρει στον Βόλο από τις θέσεις που μου ανατέθηκαν όταν ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι πολύ σοβαρό θέμα η διοίκηση μίας πόλης. Είναι μεγάλο το βάρος» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος, για να προσθέσει ότι «προέχει η ενασχόλησή μου με τα πανεπιστημιακά μου καθήκοντα στα οποία έχω αποφασίσει να αφοσιωθώ».

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Αδαμάκης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρόταση μελών του κυβερνώντος κόμματος να βολιδοσκοπηθεί ως προτεινόμενος υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και είχε επιφυλαχθεί να απαντήσει μέσα στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, όπερ και έγινε, με τον πρώην αντιδήμαρχο Βόλου να βάζει μόνος του το τέλος μίας ενδεχόμενης συνεργασίας για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, αφού αρνήθηκε τελικά.

Πάντως αναφορικά με τον Δήμο Βόλου, να υπογραμμιστεί τέλος πως η πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά έχει διαμηνύσει πως αν το όποιο στέλεχος που βολιδοσκοπείται για τον Δήμο Βόλου, δεν έχει το «πράσινο φως» από το Κίνημα Αλλαγής πολύ δύσκολα μπορεί να τελεσφορήσει οποιαδήποτε συζήτηση για ενδεχόμενη συμπόρευση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου