ΤΟΠΙΚΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Δίχτυ προστασίας για άλλα 12 παιδιά

κιβωτός-του-κόσμου-δίχτυ-προστασίας-γ-734423

Ανοιξε την αγκαλιά της η νέα δομή στον Ανω Βόλο, στο δεύτερο σπίτι δωρεά της οικογένειας Λούλη – Σε λειτουργία ένα ακόμη παράρτημα στον Βόλο

Παράθυρο σε μία καλύτερη ζωή άνοιξε πριν από λίγες μέρες η Κιβωτός του κόσμου στον Βόλο, θέτοντας σε λειτουργία και το δεύτερο παράρτημα της δομής, αυτή τη φορά στον Άνω Βόλο, στο δεύτερο σπίτι- δωρεά της οικογένειας Λούλη στην Κιβωτό του Κόσμου.

Μετά τον πρώτο ξενώνα στο Διμήνι που επίσης είναι δωρεά της οικογένειας του Βολιώτη βιομήχανου, η Κιβωτός του Κόσμου απέκτησε μία ακόμη στέγη θαλπωρής, για να μπορεί να φροντίσει παιδιά που έχουν την ανάγκη ένα ζεστό περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσουν να μεγαλώσουν με ασφάλεια και αγάπη, μακριά από δύσκολες καταστάσεις που πληγώνουν την παιδική τους ψυχούλα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας η Κιβωτός του Κόσμου, χάρη στη δωρεά της οικογένειας Λούλη απλώνει πλέον δίχτυ προστασίας σ’ επιπλέον παιδιά, προσφέροντας τους την ηρεμία που έχουν ανάγκη.

Το δεύτερο παράρτημα ξεκίνησε τη λειτουργία του από την περασμένη Δευτέρα. Στον ειδικά διαμορφωμένο ξενώνα προς το παρών φιλοξενούνται 12 αγόρια τα οποία βρίσκονται στην προεφηβεία.

«Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της λειτουργίας του δεύτερου Παραρτήματος της Κιβωτού του Κόσμου στη Μαγνησία, στον Άνω Βόλο. Μετά από πολλές δυσκολίες και καθυστερήσεις λόγω του ιού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε “πνοή” στη νέα αυτή κατοικία με δώδεκα, προς το παρόν, μικρά αγόρια (7-13 ετών) που ήδη έχουν μεταφερθεί και κατοικούν στο χώρο», έγραψε στον τοίχο της στο facebook αναγγέλλοντας τη λειτουργία της δεύτερης δομής η Εύα Καραβασιάνη, κοινωνική λειτουργός της Κιβωτού, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή των πολιτών: «Για να είναι λοιπόν αυτό το νέο ξεκίνημα στις ζωές των παιδιών το καλύτερο δυνατόν, έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας! Εθελοντική εργασία, καθώς και προσφορά προϊόντων και τροφίμων, είναι καίρια για την ομαλή λειτουργία του Σπιτιού. Η αγάπη και η στήριξή σας μάς είναι απαραίτητη».

Η Κιβωτός στην εποχή του κορονοϊού

Η Κιβωτός του Κόσμου, έγινε μία μεγάλη αγκαλιά και εν μέσω κορονοϊού, δίνει μία ακόμη μάχη για όλους εκείνους που βρίσκονται στη δομή. Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Καραβασιάνη το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα αιτήματα για φιλοξενία στη δομή, απόρροια της έξαρσης ενδοοικογενειακής βίας.

«Η Κιβωτός το τελευταίο διάστημα βιώνει μία σκληρή πραγματικότητα και μας έχει όλους ανάγκη, να την στηρίξουμε, να την βοηθήσουμε να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έτσι ώστε να μην στερηθεί κανένα παιδί τίποτα από όλα όσα τους προσέφερε ο Πατέρας Αντώνιος και όλη η ομάδα που φροντίζει για εκείνα», σημείωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κοινωνική λειτουργός.

Στη δομή τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, ενώ όπως αποφασίστηκε μέχρι νεωτέρας το δεύτερο παράρτημα δεν θα είναι επισκέψιμο.

«Όπως λέμε και στα παιδιά, μένουμε στην Κιβωτό. Μένουμε μέσα, όπως και στην παλιά την Κιβωτό και διασφαλίζουμε με αυτόν τον τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο, τη ζωή. Έχουμε οργανώσει σε συνεργασία με τα παιδιά, ένα ειδικό πρόγραμμα ούτως ώστε να τα κρατάμε σε καλή διάθεση, σε κίνηση, που βοηθά πάρα πολύ στην ψυχική υγεία και πάρα πολλά παιχνίδια, ημέρα κινηματογράφου και πάρα πολλά πράγματα. Και πολύ περισσότερος χρόνος βέβαια με τα παιδιά που είναι κάτι πολύ σπουδαίο και σημαντικό για να αποφορτίζονται από οτιδήποτε αρνητικό», παρατηρεί η ίδια.

«Προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να θεραπευθούν και όχι απλά να τους προσφέρουμε ένα πιάτο φαγητό ή μία φύλαξη, το κυριότερο που χρειάζονται αυτή τη στιγμή είναι η ψυχική στήριξη», συμπληρώνει η ίδια.

Όσον αφορά τις βασικές ανάγκες αυτή την περίοδο για να κρατηθούν οι δομές όρθιες είναι τα σταθερά έξοδα λειτουργίας, η ΔΕΚΟ, η τροφή, η ένδυση των παιδιών.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον. Καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με εισαγγελίες ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου