ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση ξενοδόχων για το νέο κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων

ενημέρωση-ξενοδόχων-για-το-νέο-κανονι-73443

Με μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος ερωτήσεων από τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, έγινε η παρακολούθηση της ενημερωτικής εκδήλωσης σχετικά με την «Προστασία προσωπικών δεδομένων» τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στον Βόλο.

Οι καταρτισμένοι ομιλητές της εκδήλωσης, κ. Νικόλαος Πιτσούλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Δήμητρα, και κ. Ιωάννης Γουμενόπουλος, δικηγόρος και ιδιοκτήτης της εταιρείας GAGDPR, ανέπτυξαν διάφορα θέματα όπως:

 Τί είναι προσωπικά δεδομένα

 Τι σημαίνει Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

 Ποιος είναι ο ρόλος του Υπεύθυνου και ποιος του Εκτελούντος την Επεξεργασία

 Πότε είναι επιτρεπτή η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

 Τι σημαίνει παραβίαση προσωπικών δεδομένων

 Σημαντικές ρυθμίσεις του Κανονισμού

 Φάσεις σχεδιασμού του έργου

Ο νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός για την «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» (GDPR) αφορά όλες τις επιχειρήσεις(υπευθύνους επιχειρήσεων ή στελέχη) και δη τις ξενοδοχειακές, που διαχειρίζονται ή επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων, συνεργατών, πελατών, ή άλλων φυσικών προσώπων και τίθεται σε άμεση εφαρμογή μετά τις 25.05.2018.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι όποιοι επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κανονισμό και θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησής του, πρόστιμα έως και 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας πρόκειται να οργανώσει σεμινάριο αναφορικά με τα παραπάνω θέματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου