ΤΟΠΙΚΑ

«Γέφυρα ζωής» για 30χρονο θύμα τροχαίου

γέφυρα-ζωής-για-30χρονο-θύμα-τροχαίου-733444

Πριν από έναν μήνα έπεσε θύμα τροχαίου στη διαδρομή για τη δουλειά – Η οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης στην Αθήνα – «Αγκαλιά» από την τοπική κοινωνία

«Γέφυρα ζωής» για 30χρονο, που υπέστη συντριπτικά κατάγματα σε λεκάνη, ισχίο και μηρό, μετά από τροχαίο ατύχημα, που είχε πριν από έναν μήνα περίπου στην οδό Φιλικής Εταιρείας. Ο 30χρονος, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον Ευαγγελισμό, πρέπει να μεταβεί εκ νέου στο πλαίσιο της ιατρικής του παρακολούθησης στην Αθήνα, ωστόσο η οικογένειά του αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα της μετακίνησης, καθώςλόγω της κατάστασής του επιβάλλεται να γίνει με ιδιωτικό ασθενοφόρο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ζωή του 30χρονου και της οικογένειάς του έγινε άνω κάτω ένα πρωινό πριν έναν μήνα περίπου, ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του για το μεροκάματο ως ελαιοχρωματιστής. Κινούμενος με το ποδήλατό του επί της οδού Φιλικής Εταιρείας χτυπήθηκε από ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, το οποίο έσπασε, και σύμφωνα με τον πατέρα του να εκτιναχθεί 15 μέτρα μακριά πάνω στο οδόστρωμα. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου απ’ όπου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στον Ευαγγελισμό προκειμένου να τον αναλάβει αγγειοχειρούργος.

Η επέμβαση πέτυχε και ο 30χρονος θα έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του. Ωστόσο η κατάστασή του δεν επέτρεπε άλλον τρόπο πέραν της μετακίνησης με ιδιωτικό ασθενοφόρο. «Ο,τι χρήματα είχα και δεν είχα, κι άλλα τόσα δανεικά τα έδωσα για τη μεταφορά του», λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πατέρας του 30χρονου, κ. Αργύρης.

Ο ίδιος, οικοδόμος στο επάγγελμα, μεγάλωσε τέσσερα παιδιά με αξιοπρέπεια. Ωστόσο φέτος λόγω κορονοϊού η δουλειά στην οικοδομή μειώθηκε και ο ίδιος έμεινε χωρίς μεροκάματο. «Είχα τη δουλειά μου, φρόντιζα την οικογένειά μου. Είμαι περήφανος. Δεν θέλω να ζητάω. Ετυχε όμως έτσι η κατάσταση και βρέθηκα σε ανάγκη», λέει ο κ. Αργύρης ο οποίος απευθύνθηκε για βοήθεια στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα για τη διακομιδή με ιδιωτικό ασθενοφόρο στην Αθήνα κυμαίνονται μεταξύ 600- 1.000 ευρώ.

Αμεση κινητοποίηση

Η κινητοποίηση της προέδρου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσας Μορφογιάννη ήταν άμεση και κατάφερε να ενεργοποιήσει μέσα σε λίγες ώρες την τοπική κοινωνία που έγινε αγκαλιά για τη μετακίνηση του 30χρονου στις 10 Σεπτεμβρίου στον Ευαγγελισμό. Η κλινική του κ. Γιώργου Κολέτσου δέχθηκε χωρίς ενδοιασμούς να διαθέσει ένα από τα δικά της ασθενοφόρα με οδηγό και νοσηλευτή για συνοδεία προκειμένου να μεταφερθεί ο 30χρονος στην Αθήνα.

Τα έξοδα των καυσίμων θα καλύψει οικονομικά η εργολάβος Χαρούλα Χαριωτάκη, η γυναίκα που έγινε παράδειγμα με τη φιλανθρωπική της δράση για την εγγονή της η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε δωρίσει τον κουμπαρά με τις οικονομίες της στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

«Με καίει η έλλειψη ενδιαφέροντος»

Ο 30χρονος που πριν το ατύχημά του ετοιμαζόταν να παντρευτεί με την αρραβωνιαστικιά του, με την οποία περιμένουν και παιδί, θα μεταφερθεί στην Αθήνα για τις απαραίτητες εξετάσεις για την αποκατάσταση της υγείας του και την επιστροφή του στη βιοπάλη.

«Εμένα αυτό που με καίει είναι ότι αυτός ο άνθρωπος που χτύπησε τον γιο μου δεν ενδιαφέρθηκε ούτε μία στιγμή για την κατάστασή του. Ένα ζωάκι χτυπάμε και γυρνάμε πίσω να δούμε τι έχει γίνει», λέει ο ταλαιπωρημένος πατέρας.

Η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, πάντως, θα στηρίξει την οικογένεια που έχει μείνει χωρίς μεροκάματο λόγω της κρίσης και υλικά. Θα διαθέσει δωροεπιταγές για τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, ενώ νομική υποστήριξη για το ατύχημα του 30χρονου θα παρέχει δωρεάν η κ. Ελεάνα Ρούσση. Από την κ. Μορφογιάννη απευθύνεται έκκληση σε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει να τηλεφωνήσει στα γραφεία της ΚΕΚΠΑ, στο 2421020337.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου