ΤΟΠΙΚΑ

Παιδική χαρά πάνω σε βόθρους κατασκευάζεται στην Αργαλαστή

παιδική-χαρά-πάνω-σε-βόθρους-κατασκευ-733426

Στην Εισαγγελία Βόλου κάτοικοι για το επαναλαμβανόμενο «έγκλημα» – «Οταν η παιδική χαρά ολοκληρωθεί, οι βόθροι δεν θα λειτουργούν» λέει ο αντιδήμαρχος Απ. Διανέλλος

Ολοκαίνουργια παιδική χαρά πάνω σε τριπλό βόθρο κατασκευάζει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή. Το «έγκλημα», όπως το χαρακτηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, είναι επαναλαμβανόμενο.

Προ διετίας περίπου με εντολή εισαγγελέα ξηλώθηκε η παλιά παιδική χαρά, όπου μικρά παιδιά έπαιζαν μέσα σε λύματα με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους αλλά και για τη δημόσια υγεία!

Οπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και δεν διαψεύστηκε από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Νοτίου Πηλίου, Απόστολο Διανέλλο, η νέα παιδική χαρά που κατασκευάζεται στην Αργαλαστή προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τους λιλιπούτειους χρήστες της, χωροθετείται πάνω από εν ενεργεία βόθρους. Οι δύο βόθροι εξυπηρετούν κοινοτικό κατάστημα και ο ένας ιδιωτική επιχείρηση.

Το πρόβλημα είναι γνωστό από το παρελθόν. Πριν από δύο χρόνια και πάλι είχαν κινητοποιηθεί κάτοικοι εναντίον της πρώην δημοτικής αρχής. «Τα λύματα έβγαιναν πάνω στην παιδική χαρά με αποτέλεσμα να λερώνουν τα παιδιά και να είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία», περιγράφουν κάτοικοι. «Τότε η Εισαγγελία Βόλου είχε δώσει εντολή στην πρώην δημοτική αρχή για το ξήλωμα της παιδικής χαράς – εστίας μόλυνσης», λένε κάτοικοι.

Δύο χρόνια μετά, ξεκίνησε η κατασκευή νέας παιδικής χαράς με σύγχρονα, ασφαλή παιχνίδια για ξέγνοιαστο παιχνίδι, οι βόθροι όμως εξακολουθούν να είναι ενεργοί!

Ηδη κάτοικοι προσέφυγαν με καταγγελία τους στην Εισαγγελία Βόλου ενώ αντίγραφό της κοινοποίησαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Κάνουμε έκκληση σε όλους σας να φροντίσετε για την αποκατάσταση και μεταφορά της παιδικής χαράς σε άλλο ασφαλές μέρος ώστε να μην εγκυμονεί κινδύνους για τους μικρούς μας φίλους της Αργαλαστής και της ευρύτερης περιοχής», αναφέρεται στο έγγραφο κατοίκων προς την Εισαγγελία Βόλου.

Για το θέμα ερωτήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Απόστολος Διανέλλος. Οπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ήδη η δημοτική αρχή βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής νέων βόθρων για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων. «Η παιδική χαρά είναι υπό κατασκευή. Μόλις ολοκληρωθεί και δοθεί σε χρήση οι βόθροι δεν θα είναι σε χρήση», είπε κατηγορηματικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου