ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσίαση εργασιών από μαθητές επτά χωρών

παρουσίαση-εργασιών-από-μαθητές-επτά-732902

Φιλοξενούνται από το Λύκειο Αγριάς στο πλαίσιο προγράμματος Comenius

Τις εργασίες τους παρουσίασαν χθες στην αίθουσα του ιδρύματος Πορφυρογένη στην Αγριά, οι 22 μαθητές από επτά ευρωπαϊκές χώρες, που φιλοξενούνται από το Γενικό Λύκειο Αγριάς, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σχολικής Σύμπραξης Comenius. Συγκεκριμένα το Γενικό Λύκειο Αγριάς υλοποιεί από το 2013 μέχρι το 2015 διετές πρόγραμμα Comenius, με θέμα «Young explorers of the sea», στο οποίο συμμετέχουν οι παρακάτω χώρες: Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία Εσθονία, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία.

Χθες έγιναν οι παρουσιάσεις των εργασιών από όλες τις χώρες στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Πορφυρογένη στην Αγριά.

Τα επιμέρους θέματα των εργασιών για την επίσκεψη στην Ελλάδα είναι:

  • Οργανα και τρόποι ναυσιπλοΐας στο παρελθόν και σήμερα, σε κάθε μία από τις συμμετέχουσες χώρες
  • Το θαλάσσιο στοιχείο ως πηγή έμπνευση στις τέχνες (ποίηση, ζωγραφική, γλυπτική)
  • Κατασκευή σύνθεσης με υλικά της θάλασσας (άμμο, κοχύλια, πέτρες, κεχριμπάρι, ξύλα)

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε θεατρική παράσταση και παραδοσιακοί χοροί, που ετοίμασαν μαθητές και καθηγητές του Σχολείου.

Στη συνέχεια το Γενικό Λύκειο Αγριάς υποδέχτηκε στους χώρους του τους φιλοξενούμενούς του και τους έκανε το τραπέζι με παραδοσιακά πηλιορείτικα φαγητά.

Σημειώνεται ότι οι ζωγράφοι Μιναρετζόπουλος Ιωακείμ, Γιακμοκλίδου Νεκταρία, Δουλκέρογλου Μαργαρίτα, Καραγκούνη Στέλλα, Κομνηνός Κων/νος, Κουρκούβελος Γεώργιος, Μπομπός Κων/νος, Παπαϊωάννου Κλειώ, Ποδιάς Νικόλαος, Στεφοπούλου Χριστίνα και Χατζηνικολάου Ανδρομάχη-Μαρία είχαν την καλοσύνη να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από το θέμα του προγράμματος «Young explorers of the sea», τα οποία εκτίθενται στο Σχολείο.

Το απόγευμα ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη του Βόλου.

Σήμερα, θα επισκεφτούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και το Μουσείο της πόλης του Βόλου και αργά το μεσημέρι θα καταλήξουν σε τσιπουράδικο, για να γευτούν μεζέδες με το παραδοσιακό σερβίρισμα, για το οποίο είναι ονομαστή η περιοχή μας.

Αύριο Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, τελευταία μέρα του προγράμματος, θα αναχωρήσουν για την Αθήνα, όπου αφού επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης θα φύγουν για τις χώρες τους, με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου