ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει τις πύλες του στο κοινό ένα από τα καλύτερα αρχοντικά του Πηλίου

ανοίγει-τις-πύλες-του-στο-κοινό-ένα-από-732613

Επέστρεψε στον Δήμο μετά την πλήρη ανακατασκευή του από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων

Ενας πολύτιμος χώρος πολιτισμού άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τόπο, «επέστρεψε» στον Δήμο Νοτίου Πηλίου προκειμένου να αξιοποιηθεί. Πρόκειται για το Αρχοντικό Κύρου γνωστό και ως «Τζωρτζέικο» το οποίο προ ημερών παρέδωσε στη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, Ρ. Γεωργίου.

Το αρχοντικό είχε αναλάβει να αποκαταστήσει η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επέστρεψε στον Δήμο. Στη διαδικασία παράδοσης –παραλαβής βρέθηκαν ο δήμαρχος, Μιχάλης Μιτζικός, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ραμματάς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου, Γιάννης Ευαγγελινός.

Το περίφημο αρχοντικό Κύρου είναι εξαιρετικής αισθητικής. Κατασκευάστηκε στα 1895 περίπου, ανάγεται στο τέλος του 19ου αιώνα, και διαθέτει καταπληκτικές οροφογραφίες και ζωγραφικό διάκοσμο στο εσωτερικό του. Είναι ένα από τα ωραιότερα, σημαντικότερα και μεγαλύτερα αρχοντικά που διαθέτει η περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μιχάλη Μιτζικό στόχος είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το αρχοντικό να καταστεί επισκέψιμος χώρος από το κοινό στον οποίο ενδεχομένως θα διοργανώνονται διαλέξεις και μικρά συνέδρια. Η αξιοποίησή του προσδιορίζεται χρονικά στις αρχές του νέου έτους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου