ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαίδευση στη συμβουλευτική σε θέματα εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ

εκπαίδευση-στη-συμβουλευτική-σε-θέμα-731611

Συνεχίζεται και φέτος η επιτυχημένη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Οκτωβρίου στον νέο πολυχώρο του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, στη Γ. Καρτάλη 48 στην καρδιά της πόλης, βρέθηκαν 32 μεταπτυχιακοί φοιτητές μαζί με 4 στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ. Εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές που διέπουν τη συμβουλευτική στον χώρο των εξαρτήσεων σε όλο το φάσμα των συμπεριφορών που μπορούν να εκδηλωθούν (χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών, κατάχρηση διαδικτύου, τζόγος) τόσο στην ευάλωτη ηλικία της εφηβείας όσο και στην ενήλικη ζωή.

«Το ίδιο το βίωμα και η συναλλαγή των φοιτητών μέσα σε διαρκώς εναλλασσόμενες μικρές ομάδες εργασίας υπήρξε ο πραγματικός δάσκαλος και όχι η διάλεξη, γεγονός που κατέστησε, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, την εκπαίδευση ιδιαίτερα σημαντική.

Ο σύμβουλος που επιδιώκουν να ενσαρκώσουν θωρακίζεται από την εντροπία των συστημάτων, όπου και αν εργάζεται, και δίνει τη δική του μάχη για να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις του, να αναζητήσει συμμαχίες, να κτίσει δίκτυα, πάντα με τη βοήθεια της εποπτείας και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, ώστε να παραμείνει δημιουργικός και υποστηρικτικός απέναντι σε κάθε συμβουλευόμενο!

Η εκπόνηση εργασιών, η πρακτική άσκηση στις δομές αλλά και η εθελοντική προσφορά θα είναι εν δυνάμει η επόμενη συνάντησή τους με το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου