ΤΟΠΙΚΑ

Με ασφαλιστικά μέτρα κινείται ο Δήμος Βόλου εναντίον δημότη

με-ασφαλιστικά-μέτρα-κινείται-ο-δήμος-731472

«Αρνείται να παραδώσει την απαλλοτριωμένη έκταση, καθυστερώντας το σχέδιο πόλης και τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ» αναφέρεται στο νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα

Με ασφαλιστικά μέτρα θα κινηθεί ο Δήμος Βόλου εναντίον δημότη στην περιοχή Στούπι Αλωνάκι της δημοτικής ενότητας Νέας Αγχιάλου, ο οποίος αρνείται να παραδώσει το ακίνητό του, που έχει απαλλοτριωθεί. Ο Δήμος Βόλου θα ζητήσει αποβολή του ιδιοκτήτη δεδομένου ότι καθυστερούν η ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης και έργα της ΔΕΥΑΜΒ «με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι συνθήκες διαβίωσης άλλων κατοίκων».

Η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 1995 οπότε και με απόφαση νομάρχη Μαγνησίας κυρώθηκε η Πράξη Εφαρμογής για την περιοχή Στούπι Αλωνάκι.

Το οικόπεδο του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη είχε εισφορά σε γη και χρήμα για την πολεοδόμηση του οικισμού. Η υποχρεωτική εισφορά σε γη ανερχόταν σε 25,63 τ.μ. και το οικόπεδο που απομένει στον ιδιοκτήτη είναι εμβαδού 227,51 τ.μ. Ομως μετά την τακτοποίηση των οικοπέδων εντός του οικοδομικού τετραγώνου επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη επιπλέον 6,29τ.μ. για τα οποία όμως θα πρέπει να καταβάλλει εισφορά σε χρήμα.

Ο Δήμος σύμφωνα με το γνωμοδοτικό σημείωμα της νομικής υπηρεσίας δεν έχει υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης προς τον ιδιώτη. Ο δεύτερος όμως αρνείται να παραδώσει την απαλλοτριωμένη και ρυμοτομημένη έκταση. «Εντελώς αδικαιολόγητα καθυστερεί την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης, έργα της ΔΕΥΑΜΒ, έργα κοινής ωφέλειας επιβαρύνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των υπολοίπων κατοίκων και καθυστερώντας το έργο της ΔΕΥΑΜΒ», αναφέρει η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας που συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και η οποία αποφάσισε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του ιδιώτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.

Εφέσεις

Στην ίδια συνεδρίαση η οικονομική αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που εξέδωσε διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου για την αποζημίωση ακινήτου το οποίο απαλλοτριώθηκε με ειδική διαδικασία.

Εφεση αποφασίστηκε να ασκήσει και για απόφαση του Α’ Τριμελούς Τμήματος του Πρωτοδικείου Βόλου με την οποία κρίθηκε παράνομη η ανάκληση οικοδομικής άδειας δύο ιδιωτών οι οποίοι διεκδικούν αποζημίωση 78.519,10 ευρώ για τη ζημία που υπέστησαν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου