ΤΟΠΙΚΑ

Oι «Μαζί για τον Βόλο» για την καύση του CLO

oι-μαζί-για-τον-βόλο-για-την-καύση-του-clo-731432

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης μετά τη δήλωση της εταιρείας

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» με ανακοίνωσή της τοποθετείται αναφορικά με την ανακοίνωση της τσιμεντοβιομηχανίας σχετικά με την καύση του καυσίμου CLO επισημαίνοντας τα εξής:

«Μια πρώτη νίκη επετεύχθη σήμερα και δεν τι λες και μικρή αν δει κάποιος τι υλικό είναι το CLO. Νίκη όλων όσων παλεύουμε για καθαρό αέρα, κινήσεων και φορέων.

H ΑΓΕΤ ανακοίνωσε πως δεν ήταν ποτέ στο σχεδιασμό της η δοκιμαστική χρήση του υλικού στο εργοστάσιο του Βόλου. Η αλήθεια είναι βέβαια διαφορετική, ο ΕΣΔΝΑ δεν αποφάσισε μόνος του να ξεφορτωθεί το CLO, αντίθετα μια εταιρεία έκανε αίτηση. Μάλλον θα είναι συνωνυμία… Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο αιτήθηκε η τσιμεντοβιομηχανία 5000 τόνους, έστω και…πιλοτικά; Έτσι για την εμπειρία; Τα επίσημα έγγραφα μεταξύ της εταιρείας και του ΕΣΔΑ Αττικήςεκθέτουν και τους δυο και προκαλούν την κοινή γνώμη.

Προφανώς εκτίθεται και το Υπουργείο που έχει δώσει άρον άρον έγκριση, εξυπηρετώντας με σαφήνεια τα συμφέροντα και την κερδοφορία των πολυεθνικών. Πάντως, στηνανακοίνωσή της η ΑΓΕΤ δεν λέει ότι δεν θα το κάψει το υλικό και στο άλλο εργοστάσιό της στο Μηλάκι Εύβοιας,όπου κι εκεί πήρε άδεια. Εκεί οι πολίτες είναι από άλλο πλανήτη φαίνεται ή απλώς δεν φούντωσε ακόμα η τοπική κοινωνία από αγανάκτηση σε ανάλογο βαθμό.

Αυτό και μόνο δείχνει τι δύναμη έχει μια τοπική κοινωνία αν αποφασίζει αν ασχοληθεί με τα σημαντικά προβλήματά της. Φανταστείτε να είχαμε συμμάχους στον αγώνα αυτό το Δήμο (αντί για πλασιέ SRF) και την περιφέρεια που αδυνατεί να κάνει τη δουλειά της.

Παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της διακοπής της καύσης εναλλακτικών δευτερογενών καυσίμων RDF/SRF, που συνδέονται με τα μεγάλα ερωτήματα για την ποιότητα του αέρα και τη δημόσια υγεία στην πόλη.

Συνεχίζουμε…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου