ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακή η δημόσια τοιχογραφία του Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα»

εντυπωσιακή-η-δημόσια-τοιχογραφία-το-730882

Εντυπωσιακή δημόσια τοιχογραφίας διαστάσεων 40 Χ 10 μέτρων δημιουργήθηκε στην εξωτερική πρόσοψη του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων από την ίδρυση της οργάνωσης.

Την εντυπωσιακή τοιχογραφία παρουσίασαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος και ο συντονιστής της ομάδας Urbanact που φιλοτέχνησε την τοιχογραφία, Κυριάκος Ιωσηφίδης, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού.

Ο κ. Κίτσιος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η παράσταση στο αριστερό μέρος του κεντρικού κτιρίου με τις γυναίκες επιλέχθηκε από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του αρχείου της οργάνωσης, αποδίδοντας φόρο τιμής στην γυναίκα της προσφυγικής Νέας Αγχιάλου. Στο δεξιό τμήμα της τοιχογραφίας η παράσταση που απεικονίζει άνδρα να κουβαλάει κιβώτια, μαρτυρά τα δύσκολα χρόνια της οργάνωσης, που όλα γίνονταν χειρονακτικά και μεγάλο κόπο.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού χαρακτήρισε «καινοτόμα» την σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, που είχε ως στόχο την αισθητική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της οργάνωσης.

Το ιστορικό λογότυπο της συνεταιριστικής οργάνωσης δεσπόζει στο κεντρικό κτίριο, του συνεταιρισμού, προκαλώντας τον θαυμασμό όσων αντικρίζουν την μεγάλη τοιχογραφία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου