ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση ενοχής των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά

πρόταση-ενοχής-των-κατηγορουμένων-γι-730832

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας η εκδίκαση του σκανδάλου χορήγησης ορθοπεδικών ειδών με πλαστές συνταγές, που διαπιστώθηκε το 2010, με τη ζημία στο πρώην ΙΚΑ Βόλου να φθάνει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Χθες, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων.

Κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι τέσσερις υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ και ένας ιδιώτης έμπορος ορθοπεδικών ειδών. Δύο υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ που κατηγορούταν για το σκάνδαλο απεβίωσαν.

Το σκάνδαλο αφορά σε συνταγογράφηση ορθοπεδικών υλικών σε 86 ασφαλισμένους. Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται κατά περίπτωση με τα αδικήματα της πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε υπεξαγωγή δημόσιων εγγράφων, των ψευδών βεβαιώσεων, της άμεσης συνέργειας σε χρήση πλαστών εγγράφων και της έκδοσης εικονικών στοιχείων.

Κάνοντας χρήση κλεμμένων μπλοκ συνταγών και ψεύτικων σφραγίδων γνωστών γιατρών οι κατηγορούμενοι διοχέτευαν πλαστές συνταγές σε κατάστημα το οποίο φέρεται να τις εκτελούσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου