ΤΟΠΙΚΑ

Επετειακή εκδήλωση του ΖΑΓΟΡΙΝ

επετειακή-εκδήλωση-του-ζαγοριν-730803

Μια ακόμα χρονιά συμπληρώνεται φέτος στις 27 Οκτωβρίο για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, που έχει γίνει πασίγνωστος από το εμπορικό σήμα ΖΑΓΟΡΙΝ. Ο Συνεταιρισμός, αποτελεί την παλαιότερη Οργάνωση στην Ελλάδα με βάση τα έτη διαρκούς λειτουργίας.

Με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Συνεταιρισμού και τον εορτασμό της ημέρας μνήμης και τιμής στον συνεταιριστή, πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, στον εξωτερικό χώρο του διαλογητηρίου – συσκευαστηρίου (ψυγεία), επετειακή εκδήλωση. Κάθε χρόνο στον εξωτερικό χώρο του συσκευαστηρίου συγκεντρώνονται οι συνεταιριστές, οι εργαζόμενοι, όπως και επισκέπτες της περιοχής για να γιορτάσουν όλοι μαζί την ίδρυση του Συνεταιρισμού, αλλά παράλληλα και τη λήξη της συγκομιδής των μήλων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση για ιδρυτές και θανόντες συνεταιριστές και όπως είθισται θα παρουσιαστούν σημαντικά ζητήματα για την εξέλιξη της οργάνωσης.

Ενα από αυτά, αφορά σε καθαρισμό και ανακύκλωση ύδατος που χρησιμοποιείται στο διαλογητήριο του Συνεταιρισμού. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα LIFE από το οποίο χρηματοδοτείται και έχει την κωδική ονομασία LIFE PureAgroH2O. Υλοποιείται σε συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και του Πανεπιστημίου της Αλμερίας στην Ισπανία, υπό τον συντονισμό του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου. Το έργο θα παρουσιαστεί αναλυτικά στους συνεταιριστές από την κ. Αιμιλία Μαρκέλλου γεωπόνο – ερευνήτρια στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο – συντονίστρια του προγράμματος και από τον κ. Πολύκαρπο Φαλάρα διευθυντή Ερευνών Φυσικοχημείας στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου