ΤΟΠΙΚΑ

Στις «λευκές περιοχές» χωριά του Νοτίου Πηλίου

στις-λευκές-περιοχές-χωριά-του-νοτί-730799

Μεταξύ των 3.500 «λευκών περιοχών», όπως χαρακτηρίζονται οι περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται ολόκληρα χωριά στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Οι κάτοικοι έχουν προβλήματα στην αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος. Το σήμα έρχεται, κόβεται, «παγώνει» σε μια άκρως τουριστική περιοχή.

Το πρόβλημα έχει καταγραφτεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθ. Φλέρη εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια. «Από καιρό έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα που υφίσταται σε Προμύρι, Χόρτο, Πάλτση, Συκή και Λύρη», αναφέρει ο κ. Φλέρης υπογραμμίζοντας ότι επιχειρηθεί πολλές φορές να επιλυθεί με την εγκατάσταση εξοπλισμού.

Ωστόσο το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται στην περιοχή και τόσο μόνιμοι κάτοικοι όσο και τουριστικές επιχειρήσεις να βλέπουν στις τηλεοράσεις το σήμα πότε να έρχεται πότε να κόβεται. «Ειδικά τους χειμερινούς μήνες το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο», σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

Νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον νέο Νόμο νοικοκυριά σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα θα επιχορηγηθούν με εφάπαξ επίδομα, προκειμένου να πάρουν εξοπλισμό.

Ωστόσο θα πρέπει ο Δήμος να κάνει αίτηση για την υπαγωγή στον Νόμο. Σημειώνεται ότι ήδη αίτηση για την υπαγωγή του στις διατάξεις του Νόμου 4563/20-09-2018, με στόχο την επιδότηση των μονίμων κατοίκων για την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού προκειμένου να έχουν καλό σήμα στους δέκτες της τηλεόρασής τους, έχει υποβάλει με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου