ΤΟΠΙΚΑ

Σωτήρια επέμβαση ναυαγοσώστη για 50χρονη στην Ξυνόβρυση

σωτήρια-επέμβαση-ναυαγοσώστη-για-50χρο-730500

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση και επαγγελματική επέμβαση ναυαγοσώστη για 50χρονη λουόμενη σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην Ξυνόβρυση.

Η 50χρονη, Γερμανίδα τουρίστρια, λόγω του έντονου κυματισμού και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή της Ξυνόβρυσης, κινδύνεψε να πνιγεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις συστάσεις του ναυαγοσώστη να μην μπει στο νερό καθώς πιθανά να κινδυνέψει, η γυναίκα βούτηξε στη θάλασσα. Στην προσπάθειά της να βγει από το νερό, αφού ήταν αδύνατο να κολυμπήσει, εγκλωβίστηκε από τον στροβιλισμό των κυμάτων, με συνέπεια να κινδυνεύει να πνιγεί.

Ο ναυαγοσώστης της εταιρείας inaction Σταμούλης Σαραγγανίδας που είχε υπηρεσία στην ακτή, αντέδρασε άμεσα και με σωστικό σωσίβιο, αφού προσέγγισε την γυναίκα μετά, από πολλές προσπάθειες λόγω των δυσμενών συνθηκών, κατόρθωσε να την βγάλει στην παραλία.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου κυματισμού που επικρατούσε στην θάλασσα στην Ξυνόβρυση είναι το γεγονός ότι η δύναμη του νερού «έβγαλε» μέχρι και το μαγιό της γυναίκας.

Ο ναυαγοσώστης παρείχε τις πρώτες βοήθειες στη λουόμενη, που, ευτυχώς, είναι καλά στην υγεία της, ενώ ενημερώθηκε για το περιστατικό και η Λιμενική Αρχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πολλοστή φορά φέτος που ναυαγοσώστης της εταιρείας inaction, που έχει αναλάβει τη φύλαξη των ακτών του Νοτίου Πηλίου προβαίνει σε σωτήρια επέμβαση λουόμενου που κινδυνεύει να πνιγεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου