ΤΟΠΙΚΑ

Επικουρικοί και ειδικευόμενοι εν δράσει στο Νοσοκομείο Βόλου

επικουρικοί-και-ειδικευόμενοι-εν-δρά-730370

Ο κορονοϊός άνοιξε… το σπιράλ των προσλήψεων επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο

Μπορεί σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου μέχρι στιγμής να υπολείπεται των πραγματικών αναγκών και το οργανόγραμμα λειτουργίας να «χάσκει» καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις 14 προσλήψεις μόνιμων γιατρών και τις άλλες τέσσερις που αναμένονται στα ΤΕΠ, εξαιτίας της πανδημίας ωστόσο έγιναν προσλήψεις σε όλους τους τομείς που έδωσαν μία ανάσα.

Αρχής γενομένης με τους ειδικευόμενους γιατρούς, όπου υπήρχαν πολλές ελλείψεις από τα τέλη Ιανουαρίου του 2020 μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί συνολικά 28 ειδικευόμενοι γιατροί οι οποίοι δίνουν τη μάχη μαζί με τους άλλους συναδέλφους τους σε διάφορους νευραλγικούς τομείς κλινικών του Αχιλλοπουλείου.

Επίσης από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τον περασμένο Μάρτιο την άσπρη μπλούζα φόρεσαν στο νοσοκομείο, επιπλέον τέσσερις επικουρικοί γιατροί. Ο ένας 31-1-2020 και τον Μάρτιο οι υπόλοιποι τρεις, στις ειδικότητες, γαστρεντερολογίας, χειρουργικής, ορθοπεδικής και μικροβιολογίας.

Από μετάθεση επίσης τον Απρίλιο ανέλαβε υπηρεσία στο νοσοκομείο μία παιδίατρος, ενώ από τον Ιούλιο σε προσωποπαγή θέση βρίσκεται και παρέχει υπηρεσίες μία αναισθησιολόγος.

Στη μάχη και επικουρικό προσωπικό

Την ίδια ώρα από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα έχει προσληφθεί ένας σημαντικός αριθμός επικουρικού προσωπικού σε διάφορους τομείς, όπως στη νοσηλευτική υπηρεσία, στον τομέα των τραυματιοφορέων, στα πλυντήρια, στην σίτιση κ.α.

Ειδικότερα για την κάλυψη των αναγκών του κορονοϊού από τον Απρίλιο έχουν προσληφθεί με σύμβαση διάρκειας δύο χρόνων στον κλάδο ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής 4 άτομα και 14 άτομα ΤΕ Νοσηλευτικής επίσης για 2 χρόνια. Επίσης προσελήφθησαν επιπλέον δύο άτομα επίσης για δύο χρόνια ΤΕ Ραδιολογίας- Τεχνολογίας και ΤΕ Ιατρικών – Εργαστηρίων, ενώ μόλις χθες υπογράφηκε από την 5η ΥΠΕ η πρόσληψη μίας ακόμη μαίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ακόμη στο Αχιλλοπούλειο έπιασαν δουλειά με διετή σύμβαση τέσσερις τραυματιοφορείς. Ο πρώτος τον Μάρτιο του 2020 και οι υπόλοιποι τρεις τον Αύγουστο.

Ως επικουρικό λοιπό προσωπικό προσελήφθησαν επίσης 4 πλύντριες για δύο χρόνια, ενώ με σύμβαση ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του επισιτισμού απασχολούνται από τον Μάιο του 2020, 9 άτομα, από τα οποία τα δύο ΔΕ Μαγείρων, τρία άτομα ΥΕ Λαντζιέρηδων, ένα με την ειδικότητα βοηθών Μαγείρων και τρείς ως τραπεζοκόμοι μέχρι τον Μάιο του 2021.

Μέσω του ΟΑΕΔ από ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης έχουν προσληφθεί δύο άτομα στην ειδικότητα ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων. Η σύμβασή τους ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και ια συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2021 η μία, ενώ η δεύτερη μέχρι τον Μάιο του 2021.

Τέλος το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου από τον περασμένο Ιούλιο έχει ενισχυθεί με έναν επιπλέον μόνιμο χειριστή μηχανημάτων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου