ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-από-τους-αγ-730305

Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού στα Κ. Λεχώνια

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων στα Ανω Λεχώνια θα προχωρήσουν σήμερα Πέμπτη στις 2.30 το μεσημέρι αγρότες του κεντρικού Πηλίου για το θέμα της εξαίρεσής τους από την ενιαία ενίσχυση.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Επίσης, οι παραγωγοί στη σημερινή συγκέντρωση θα καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους με στόχο να μην αποκλειστούν ξανά εκ νέου από τις επιδοτήσεις του 2015.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων Γιάννης Διανελλάκης περισσότεροι από 150 παραγωγοί του Νοτίου και Κεντρικού Πηλίου έμειναν εκτός της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014 καθώς στη διαδικασία ελέγχου με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης διαπιστώθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο και τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) λάθη και παραλείψεις.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού είχε ζητηθεί επανειλημμένες φορές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ανοίξει το σύστημα για να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις στις δηλώσεις των δικαιούχων ωστόσο μέχρι σήμερα δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους.

Λάθη και παραλείψεις παρατηρήθηκαν κυρίως στις δηλώσεις παραγωγών από την Αγριά, τη Δράκεια, τα Λεχωνια, τον Αγιο Λαυρέντιο και τον Αγιο Βλάσιο, με αποτέλεσμα να μην λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται από την ενιαία ενίσχυση. Ειδικότερα οι δικαιούχοι παραγωγοί και η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων διεκδικούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να δοθεί ηη απαιτούμενη έγκριση, προκειμένου ο τοπογράφος του Συνεταιρισμού να καλέσει τους δικαιούχους παραγωγούς για τη διαδικασία διόρθωσης των λαθών.

Ο κ. Διανελλάκης αναφέρει επίσης πως στην περίπτωση κατά την οποία το ζήτημα δεν διευθετηθεί άμεσα οι δικαιούχοι παραγωγοί κινδυνεύουν να μείνουν οριστικά εκτός της ενιαίας οικονομικής ενίσχυσης, χάνοντας για την επόμενη πενταετία τουλάχιστον το σχετικό δικαίωμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου