ΤΟΠΙΚΑ

Αφησαν τη συνέλευση στη Δράκεια και έτρεχαν να σβήσουν φωτιά

αφησαν-τη-συνέλευση-στη-δράκεια-και-έτ-730017

Κάτοικοι στη Δράκεια λαχτάρισαν από πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε κοντά σε σπίτια του χωριού, την ώρα που θα άρχιζε ενημέρωση για τα έργα ύδρευσης

Επεισοδιακά άνοιξε χθες λίγο πριν τις εννέα το βράδυ η συνέλευση κατοίκων στη Δράκεια, όπου παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ, με τον πρόεδρο, Γ. Τόρη και τον γενικό διευθυντή Δημ. Κουτσιφέλη προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα έργα της επιχείρησης στην περιοχή.

Ενώ σύσσωμο σχεδόν το χωριό ήταν συγκεντρωμένο στην πλατεία και περίμενε για να ξεκινήσει η συνέλευση, καπνοί που εμφανίστηκαν από την ανατολική πλευρά του χωριού σήμαναν συναγερμό.

Χωρίς δεύτερη σκέψη μέλη του τοπικού συμβουλίου άφησαν τη συνέλευση και έτρεξαν να δουν τι έχει συμβεί. Όπως διαπιστώθηκε είχε εκδηλωθεί φωτιά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας προς την πλευρά του Αγίου Λαυρεντίου, σε δασική έκταση. Φαίνεται ότι οι σπίθες προκλήθηκαν από εργασίες με μηχανήματα που γίνονταν στην περιοχή και εκδηλώθηκε φωτιά.

Κάτοικοι σηκώθηκαν στο πόδι για να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και απειλήσει σπίτια τα οποία χώριζε μόλις ένας δρόμος από το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Οι κάτοικοι έγιναν μια γροθιά για να αποτρέψουν τα χειρότερα: με λάστιχα, κουβάδες και δικά τους οχήματα ρίχθηκαν στη μάχη και κατάφεραν να την ελέγξουν. Λίγη ώρα αργότερα επί τόπου έσπευσε και κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μόλις η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς τέθηκε υπό έλεγχο, μέλη του τοπικού συμβουλίου και κάτοικοι επέστρεψαν στη συνέλευση με τη ΔΕΥΑΜΒ, την οποία προκάλεσαν για να ενημερωθούν για τα σχέδια της ΔΕΥΑΜΒ στον τομέα της ύδρευσης.

Όπως είναι γνωστό δύο φορές κάτοικοι σταμάτησαν τα έργα που επρόκειτο να ξεκινήσουν στο χωριό τους, φοβούμενοι την εγκατάσταση συστήματος χλωρίωσης και διαμαρτυρόμενοι για το δίκτυο 60ετίας από αμιαντοσωλήνες μέσω του οποίου πίνουν νερό.

Οι αντιδράσεις τους έφεραν αποτέλεσμα. Κέρδισαν τρεις ημέρες και χθες αντιπροσωπεία της ΔΕΥΑΜΒ τους ενημέρωσε για τα σχέδιά της που είναι μεν η απολύμανση του νερού όχι όμως μέσω χλωρίωσης αλλά μέσω ακτινοβολίας UV.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου