ΤΟΠΙΚΑ

Φορτηγό –«βόμβα» με εύφλεκτο υλικό στο Πήλιο

φορτηγό-βόμβα-με-εύφλεκτο-υλικό-στ-730013

Αμεση κινητοποίηση από την Αστυνομία και τις δυνάμεις πυρόσβεσης

Συναγερμός χθες το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για πυρκαγιά σε φορτηγό στο Πουρί, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε μπουκάλες με ασετιλίνη.

Στο σημείο έσπευσαν δεκαεφτά πυροσβέστες με εφτά οχήματα συν δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, οι οποίοι προχώρησαν άμεσα στην απομάκρυνση του επικίνδυνου υλικού πριν προκύψει κίνδυνος.

Η φωτιά η οποία επεκτάθηκε από το φορτηγό στο δάσος στην περιοχή ανάμεσα στη Ζαγορά και το Πουρί τέθηκε τελικά υπό έλεγχο γύρω στις 21:00.

Εντούτοις, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμεναν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν γύρω στις 19:00, όταν δύο άτομα επέστρεφαν στο φορτηγό. Επιστρέφοντας αντιλήφθηκαν ότι από την καμπίνα έβγαιναν καπνοί και αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική λόγω του εύφλεκτου φορτίου.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, ενώ τις δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου ενίσχυσαν πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής και τη Β’ ΒΙ. ΠΕ.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν προκληθεί κάποιος κίνδυνος.

Ο πρώτος απολογισμός μετρούσε καμένα δέντρα σε μία έκταση περίπου 20 στρεμμάτων εκατέρωθεν του σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένο το φορτηγό, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου