ΤΟΠΙΚΑ

Είκοσι χρόνια Ελληνογαλλικό

είκοσι-χρόνια-ελληνογαλλικό-72920

Ημερίδα – στρογγυλή τράπεζα αφιερωμένη στο εκπαιδευτικό έργο που αναπτύσσει επί είκοσι χρόνια το Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 6 μμ.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με στόχο να τιμηθεί η προσπάθεια των Αδελφών, των διδασκόντων, μαθητών, των γονέων και των αποφοίτων του Σχολείου. Ομιλητές είναι ο Δημήτριος Κωνσταντάρας – Σταθαράς, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του σχολείου και οι απόφοιτοι Φαίη Χάρλα, αρχιτέκτονας, Αριάδνη Αποστολέρη, φοιτήτρια Χημικού τμήματος, Νικόλαος Μωραΐτης, φοιτητής Νομικής Σχολής και Ερατώ Ντινοπούλου, φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Θεοδώρα Μητσιάνη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο Θεόδωρος Γκούμας, πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τραγούδια τα παιδιά της Γ’ τάξης με την διεύθυνση της Σοφίας Καγιά. Την ημερίδα συντονίζει ο Σταύρος Δημόπουλος, δημοσιογράφος, γονέας μαθητή του Δημοτικού Σχολείου.

Το Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως Βόλου ιδρύθηκε στο Βόλο το 1995. Λειτούργησε κατόπιν επιτακτικής εισήγησης του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ», ως ένας χώρος εκπαίδευσης που απαντά στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις αλλά και στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

Διευθύνουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής ήταν η Αδελφή Σμαράγδα Ρούσσου, η οποία επωμίστηκε την ευθύνη της ίδρυσης του Δημοτικού, μαζί με τις Αδελφές Μπλοντίν Ντρεάν και Σεργία Βακονδίου, με τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δημήτριου Κωνσταντάρα – Σταθαρά, έμπειρου δασκάλου, τέως σχολικού συμβούλου και – από τότε – πολυγραφότατου συγγραφέα, δραστήριου – ιδρυτικού μέλους των «Ιώνων».

Πρώτες δασκάλες, με ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και αφοσίωση ήταν οι: Χαρούλα Κακαδιάρη, Ριέλα Γκαβανίδου και Ελένη Μπαρμπουδάκη, με τη συνεργασία της μουσικού Ελευθερίας Σκαμάγκα, της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής

Αποστολίας Τσιακοβή και των εκπαιδευτικών Γαλλικής γλώσσας Πηλειάδας Βαϊτσαρά, Σωτηρίας Κατσέλα, Αθανασίας Ελευθερούλη, οι οποίες μαζί με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του κ. Κωνσταντάρα, πήραν κυριολεκτικά «από το χέρι» τους πρώτους μαθητές του Σχολείου – τάξεις Α’, Β’ και Γ’ αρχικά – και άρχισαν την πορεία στο χρόνο.

Κοντά τους είχαν το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων με τις ακούραστες Μαίρη Γαβαλά, πρώτη πρόεδρο και Ιουλία Νησιώτου, τότε πρόεδρο, αλλά και την αείμνηστη Καρολίνα Σταμοπούλου. Αριστη συνεργασία προς όφελος των παιδιών αναπτύχθηκε με το πρώτο προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων με πρόεδρο τον Θεόδωρο Γκούμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου