ΤΟΠΙΚΑ

Σαπούνια από το Πήλιο στη Γερμανία

σαπούνια-από-το-πήλιο-στη-γερμανία-728940

Ο επιχειρηματίας Νίκος Δόβας από τον Πλατανιά διευρύνει τις οικοτουριστικές του δραστηριότητες

Εξαγωγικές δραστηριότητες στη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο πραγματοποιεί ο επιχειρηματίας Νίκος Δόβας, ο οποίος κατοικεί στην περιοχή του Πλατανιά και παράγει βιολογικά, πιστοποιημένα σαπούνια, με βάση το ντόπιο ελαιόλαδο.

Περισσότερα από 10.000 σαπούνια έχουν εξαχθεί μέχρι στιγμής στο εξωτερικό, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο ίδιος επιχειρηματίας δημιούργησε τη δική του βάση στη Νυρεμβέργη, μια αποθήκη διανομής, προκειμένου να προωθηθεί η χονδρική πώληση των προϊόντων του στη Γερμανία. Οι καταναλωτές του εξωτερικού δείχνουν σαφώς την προτίμησή τους στο σαπούνι από γάλα γαϊδούρας, ενώ στους προσεχείς στόχους του κ. Δόβα είναι η παραγωγή κρέμας ημέρας, σαμπουάν με βάση το γάλα γαϊδούρας, αλλά και σαπουνιού σε υγρή μορφή για το πλυντήριο.

Για την προώθηση των προϊόντων του στο εξωτερικό, ο δραστήριος επιχειρηματίας συμμετείχε στην μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων της Γερμανίας, πραγματοποίησε συναντήσεις, αλλά και έρευνα αγοράς για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, προκειμένου να κάνει το μεγάλο βήμα.

Στο μεταξύ, θέτει ακόμη έναν φιλόδοξο στόχο, ο οποίος αντιστοιχεί στην προώθηση των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει στο ξενοδοχείο του. Το πλαίσιο συνεργασίας με αντίστοιχα γραφεία του εξωτερικού που ασχολούνται με τον οικοτουρισμό, στην Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, βρίσκεται σε καλό δρόμο και όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα υλοποιηθεί ο στόχος.

«Στο εξωτερικό προτιμούν κυρίως τα βιολογικά, πιστοποιημένα προϊόντα. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τον οικοτουρισμό, προωθώντας το συγκεκριμένο προϊόν σε αγορές που είναι ευαισθητοποιημένες στην οικολογία και γενικότερα στα φυσικά προϊόντα, στο φυσικό τρόπο ζωής και γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος» όπως αναφέρει ο κ. Δόβας.

Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι «η δημιουργία προγραμμάτων που προκαλούν ενδιαφέρον, ο σωστός προγραμματισμός, η ευθύνη και ακεραιότητα στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, είναι οι βασικοί άξονες που πρέπει να κινηθεί ένας επιχειρηματίας. Ολα πρέπει να γίνονται τώρα επαγγελματικά, συστηματικά, με μεράκι, με όρεξη, με δουλειά, για να επιτύχεις».

Για την επίτευξη των στόχων του, δημιουργεί το δικό του αγρόκτημα, προκειμένου οι πελάτες του ξενοδοχείου του, να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πρωινό με φυσικά, ντόπια προϊόντα, φρέσκο γάλα, αυγά, φρούτα και λαχανικά απολύτως αγνά. «Θέλουμε να μπούμε στη συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε ο πελάτης να συλλέγει μόνος του τα λαχανικά, να βλέπει τι τρώει, να βλέπει γενικότερα το περιβάλλον, διότι αυτό το στοιχείο εδραιώνει σχέση εμπιστοσύνης με τον επιχειρηματία» τονίζει ο ίδιος.

Το Μεσογειακό πρωινό, είναι ένα κεφάλαιο το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τον κ. Δόβα, ο οποίος είναι υπέρμαχος της άποψης ότι «η δημιουργία προγραμμάτων που προκαλούν ενδιαφέρον, η πολιτική σταθερότητα και η προώθηση πιστοποιημένων, βιολογικών προϊόντων, είναι καθοριστικά για την πορεία ενός επιχειρηματία».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου