ΤΟΠΙΚΑ

«Γυμναστική» στις σκάλες

γυμναστική-στις-σκάλες-728928

Λόγω απλήρωτων κοινοχρήστων και διαφωνιών μεταξύ των ενοίκων

Μόνο με τις σκάλες αναγκάζονται να μετακινούνται το τελευταίο διάστημα πολλοί ένοικοι πολυκατοικιών στο Βόλο, αφού τα ασανσέρ των πολυκατοικιών… έχουν κλειδωθεί από τις εταιρείες λόγω απλήρωτων κοινοχρήστων ή έχουν υποστεί βλάβη η οποία δεν επισκευάζεται λόγω έλλειψης αποθεματικού ταμείου.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπάλληλος γραφείου διαχείρισης κοινοχρήστων, το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο και μάλιστα παρατηρείται ακόμη και σε κεντρικές πολυκατοικίες του Βόλου όπου στεγάζονται συνήθως γραφεία εταιρειών ή επιχειρήσεις.

Τα πράγματα όμως, οδηγούνται στα άκρα όταν οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, αδυνατούν να εισπράξουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να «βάζουν χέρι» στο αποθεματικό, μέχρις ότου να εξαντληθεί και αυτό και τελικά να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη.

Η μη πληρωμή κοινοχρήστων από ορισμένους, έχει επιπτώσεις σε όλους τους ενοίκους, αφού εάν δεν συγκεντρωθεί το χρωστούμενο χρηματικό ποσό του ηλεκτρικού ρεύματος των κοινόχρηστων χώρων, ή της συντήρησης του ασανσέρ, ή του συνεργείου καθαρισμού, δεν μπορούν να εξοφληθούν.

Παρατηρείται, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές διαμερισμάτων, να πληρώνουν περισσότερα χρήματα προκειμένου να καλύψουν το ανεξόφλητο ποσό. Και πάλι όμως αν δεν πληρώσουν θα διακοπεί το ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους, ή θα σταματήσει η συνεργασία με τα συνεργεία καθαρισμού .

«Δυστυχώς οι γκρίνιες και οι διαφωνίες μεταξύ των ενοίκων δεν λείπουν ποτέ. Στο χώρο μας οι κατηγορίες είναι δύο. Οσοι είναι τυπικοί και πληρώνουν κανονικά και αντίθετα οι κακοπληρωτές που δημιουργούν και τα προβλήματα στους υπόλοιπους. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις οι εταιρείες για να εισπράξουν τα ανεξόφλητα κοινόχρηστα αναγκάζονται να στραφούν δικαστικά ωστόσο μέχρι να φτάσουν εκεί προσπαθούν να πιέσουν και να διευκολύνουν τους κακοπληρωτές, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει ανταπόκριση», τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης κοινοχρήστων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου