ΤΟΠΙΚΑ

Μεμονωμένες αναλήψεις καταθέσεων

μεμονωμένες-αναλήψεις-καταθέσεων-728917

Αφορούν ποσά της τάξης των 10.000 – 30.000 ευρώ ωστόσο στελέχη τραπεζών τονίζουν ότι το φαινόμενο δεν έχει καμία σχέση με τις απώλειες του 2010 – 2011!

Παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επικρατεί στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών, σύμφωνα με στελέχη τραπεζών του Βόλου οι αναλήψεις καταθέσεων είναι μεμονωμένες και αφορούν κυρίως μικροποσά της τάξης των 10.000 – 30.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Μάλιστα, όπως εξηγούν στελέχη τραπεζών στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν μπορούν να πουν με σιγουριά πως οι μεμονωμένες αναλήψεις καταθέσεων οφείλονται στην αβεβαιότητα που κυριαρχεί ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου αφού μπορεί να προορίζονται για κάλυψη προσωπικών αναγκών.

Ωστόσο, αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκρίνουν την σημερινή κατάσταση με αυτό που συνέβη το 2010-2011 όπου υπήρξαν τεράστιες απώλειες για τις τράπεζες από αναλήψεις καταθέσεων. Οπως εξηγεί διευθυντής τράπεζας τότε σε ολόκληρη την Ελλάδα έγιναν αναλήψεις καταθέσεων που έφτασαν τα 80 δισ. «Γενικότερα μέσα στην προεκλογική περίοδο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν παρατηρούμε μεγάλες διαφορές, συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο. Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που γίνονται αναλήψεις καταθέσεων ωστόσο δεν μπορούμε να τις αποδώσουμε στην προεκλογική περίοδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη σημερινή κατάσταση με αυτό που συνέβη το 2010-2011», τονίζει χαρακτηριστικά διευθυντής τράπεζας του Βόλου.

Προς το παρόν οι αναλήψεις δεν έχουν πάρει μεγάλη έκταση, αλλά τραπεζικά στελέχη εκφράζουν φόβους ότι αυτό μπορεί να γίνει τις προσεχείς ημέρες, μέχρι την ημέρα των εκλογών, ειδικά αν δεν σταματήσει η φημολογία και ο βομβαρδισμός από τα ΜΜΕ για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Τέλος, όσον αφορά τις πληρωμές των δανείων, στελέχη τραπεζών επισημαίνουν ότι ούτε εκεί έχει αλλάξει τίποτα, διευκρινίζοντας ότι όσοι ήταν τυπικοί στις πληρωμές συνεχίζουν να είναι και όσοι ήταν κακοπληρωτές εξακολουθούν να ακολουθούν την ίδια τακτική και τώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου