ΤΟΠΙΚΑ

Επί τάπητος η συνεργασία του Ξενώνα Αστέγων με το Νοσοκομείο Βόλου

επί-τάπητος-η-συνεργασία-του-ξενώνα-ασ-72885

Eνημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων, πραγματοποίησαν μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του > Γ. Νοσοκομείου Βόλου.

Αρχικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τόσο της κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, όσο και του Ξενώνα Αστέγων Βόλου.

Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα αστέγων, σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Επίσης, έγινε ενημέρωση για την διαδικασία που απαιτείται ώστε να ενταχθεί ένας άνθρωπος στον Ξενώνα. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, αναπτύχθηκε συζήτηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ασθενείς που νοσηλεύονται και δεν έχουν στέγη ή υποστηρικτικό περιβάλλον. Τέλος, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του Ξενώνα Αστέγων, και εξετάστηκαν οι τρόποι μελλοντικής συνεργασίας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στο 2421091614 ή στο email: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου