ΤΟΠΙΚΑ

Η εκπαιδευτική κοινότητα τιμά τον Ερυθρό Σταυρό

η-εκπαιδευτική-κοινότητα-τιμά-τον-ερυ-728772

Η εκπαιδευτική κοινότητα τιμά στον επίσημο εορτασμό της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας για την 28η Οκτωβρίου τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την πολύτιμη δράση που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής κατοχής, τιμά η εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας, στο πρόσωπο του προέδρου του τμήματος Μαγνησίας, γιατρού Δημήτρη Κουτρούμπα. Στην επίσημη επετειακή εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που έχει αναλάβει φέτος να διοργανώσει το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον κ. Κουτρούμπα για τη διαχρονική προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε ένα υψίστης σημασίας κεφάλαιο, στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από το 1940 έως το 1945 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει νοσηλευτική φροντίδα, στελεχώνει νοσοκομειακές μονάδες και σταθμούς πρώτων βοηθειών για την περίθαλψη των τραυματιών, διοργανώνει συσσίτια και διανέμει κουβέρτες και είδη ρουχισμού. Σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποκαθιστά, στην ουσία, το Κράτος προσφέροντας υπηρεσίες πρόνοιας και διαθέτοντας τις υποδομές του για τη στήριξη του ελληνικού λαού μέσα στις κακουχίες του πολέμου και της επώδυνης Κατοχής.

«Η προσφορά του είναι τεράστια σε όλα τα πεδία δράσης. Στον Βόλο, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με ευθύνη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού λειτούργησε νοσοκομείο. Αρκετοί γιατροί του Βόλου τότε προσέφεραν στις υπηρεσίες τους για την περίθαλψη τραυματιών. Μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού γλίτωσαν χιλιάδες άτομα ακόμη και από τα κρατητήρια, ενώ έφθασε σιτάρι στην Ελλάδα για τη στήριξη του κόσμου στα χρόνια της Κατοχής», αναφέρει ο κ. Κουτρούμπας.

Η δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι πάντα ζωντανή. Και σήμερα, εθελοντές αναπτύσσουν δράση για την ανακούφιση του πόνου σε κάθε σημείο της Γης, όπου συντελούνται σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρούμπα σημαντική είναι η δράση που αναπτύσσει σε όλα τα σχολεία με μαθήματα πρώτων βοηθειών, ενώ έχουν εκπαιδευτεί από στελέχη του το προσωπικό των ΚΤΕΛ, οι φαρμακοποιοί και η Αστυνομία. Εδώ και τρεισήμισι χρόνια μάλιστα γίνονται και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία.

«Ευχαριστούμε»

Η βράβευση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα είναι η κορυφαία στιγμή της επετειακής εκδήλωσης που διοργανώνει το 4ο Γυμνάσιο Βόλου για λογαριασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του κτιρίου «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

«Σε εκείνους που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, ευχαριστούμε», το μήνυμα που θα στείλει το σχολείο, που ετοιμάζει χρονικό για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και τα χρόνια της Κατοχής. Η χορωδία θα αποδώσει επετειακά τραγούδια, μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα και θα διαβάσουν πεζά κείμενα.

Στη γιορτή, για την οποία υπεύθυνες είναι οι καθηγήτριες φιλόλογοι Δήμητρα Μελέτη, Κορνηλία Παπαδημητρίου, Μαρία Σπανού, Παρασκευή Τσιάνου και η μουσικός Ελένη Ρεντίνα, συμμετέχουν 50 μαθητές του σχολείου και των τριών τάξεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου