ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας στην Τσεχία

εκπαιδευτική-επίσκεψη-μαθητών-του-2ου-728419

Την πόλη Primbram της Τσεχίας και το σχολείο Gymnasium Pod Svatou Horou επισκέφτηκε το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο: Skills for Future Working Life”, από τις 8 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος, (η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη μας) και στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικές αποστολές από την Ιταλία, που είναι και η συντονίστρια χώρα, την Ισπανία και τη Φιλανδία. Στόχοι του προγράμματος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων ψηφιακής τεχνολογίας από καθηγητές και μαθητές με σκοπό οι δεύτεροι να αυξήσουν την ικανότητα πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ασκήθηκαν στις ψηφιακές τεχνολογίες από καθηγητές του σχολείου, ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες της περιοχής στο χώρο της εργασίας τους, τους πήραν συνεντεύξεις διερευνώντας τις δεξιότητες που απαιτούνται στη σύγχρονη αγορά εργασίας και μαγνητοσκόπησαν αυτή τους τη δραστηριότητα, προκειμένου να δημιουργήσουν μία παρουσίαση με όσα κατέγραψαν. Επίσης επισκέφτηκαν το ιστορικό ζυθοποιείο στην πόλη του Plzen, στο οποίο παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1842 το είδος μπύρας “Pilsner” και το οποίο λειτουργεί ως μουσείο, αλλά και το εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο δίπλα στο παλιό ζυθοποιείο.

Στην πόλη Plzen πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ήταν και η επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Info Kariera, όπου οι μαθητές καθοδηγήθηκαν από ειδικούς σε θέματα επαγγελματικής καθοδήγησης στο να διερευνήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητές τους, καθώς και τις προσδοκίες και τις προτεραιότητές τους, ώστε να σχεδιάσουν ένα επαγγελματικό μέλλον που να τους επιτρέπει να κινούνται ευέλικτα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό τοπίο.

Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από έξι μαθητές της Β Λυκείου, τους: Ζήση Θεοδώρου, Βασίλη Στύλα, Σταμάτη Μεγαγιάννη, Ελευθερία Κολιαμήτρα, Ζωή Γράντζα και Αθανασία- Μαγδαληνή Τίρχα και δύο εκπαιδευτικούς, τις φιλολόγους Φωτεινή Τσιροπούλου και Γεωργία Λουκίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου