ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις στον ΟΣΕ με 18μηνες συμβάσεις

προσλήψεις-στον-οσε-με-18μηνες-συμβάσει-727749

Σε προσλήψεις προσωπικού με 18μηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προχωρά ο ΟΣΕ. Οι προσλήψεις, σε πρώτη φάση αφορούν στην κάλυψη των αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων και εγκαταστάσεων και οι υποψήφιοι είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 55 ετών. Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που ρώτησε σχετικά, αναμένεται από τον ΟΣΕ να ανακοινωθεί η κατανομή των θέσεων που θα «ανοίξουν» ανά νομό αφενός και αφετέρου η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την υποβολή δικαιολογητικών για τις προσλήψεις.

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ οι ανάγκες φύλαξης καθορίζονται ως εξής:

• Ισόπεδων διαβάσεων: Μέριμνα για την φύλαξη της γραμμής και των ισόπεδων διαβάσεων για την εξασφάλιση της ομαλής διάβασης των αμαξοστοιχιών από αυτές, σύμφωνα με ειδική προς τούτο θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

• Εγκαταστάσεων: Φύλαξη Σταθμών και Εγκαταστάσεων. Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα ελέγχει, να επιτηρεί και να πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους στο φυλακτικό του σημείο με σκοπό την αποτροπή πράξεων βανδαλισμού, κλοπής, καταστροφής περίφραξης, βάψιμο και ρύπανση στις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες των κτιριακών εγκαταστάσεων, κ.λπ.

Οι υποψήφιοι για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 55 ετών.

Δεκτοί στη διαδικασία επιλογής γίνονται οι υποψήφιοι που είναι: α) Έλληνες πολίτες, β) πολίτες των άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τους περιορισμούς του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 2431/1996 και Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, και ομογενείς εξ Αιγύπτου χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων, κατά το γένος και τη συνείδηση, αποδεικνύεται με άλλους τρόπους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ειδικά για τη συμμετοχή των υποψηφίων στον τομέα της φύλαξης εγκαταστάσεων απαιτείται εμπειρία ενός (1) έτους στον τομέα φύλαξης εγκαταστάσεων, ενώ προαιρετικά μπορεί να υφίσταται και άδεια security.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου