ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι οι οκτώ της Νίκης

ελεύθεροι-οι-οκτώ-της-νίκης-726899

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, από τα 17 συνολικά τα οποία προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά τα επεισόδια που απλώθηκαν περιμετρικά του Πανθεσσαλικού Σταδίου, δύο ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης Βόλου για τα Play Off του Football League.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν, όταν φίλαθλοι της Νίκης, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από τις κερκίδες του ντέρμπι, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το στάδιο, το οποίο είχε μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο από δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ.

Χθες, οι οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ τους και ανήλικοι, οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Βόλου και στον Εισαγγελέα. Σε συμπαράστασή τους βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι τους, ενώ έντονη ήταν η παρουσία αστυνομικών.

Η Εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου οι ενήλικες και στις 15 Νοεμβρίου οι ανήλικοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οκτώ συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας για συμμετοχή στα επεισόδια, στη Νέα Ιωνία, πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 – ΠΑΕ Νίκη Βόλου, που διεξήχθη στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των Play Off ανόδου του πρωταθλήματος Football League της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από 15 έως 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νόμων περί αθλητισμού, περί βεγγαλικών και κροτίδων, της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απλής σωματικής βλάβης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, 300 περίπου φίλαθλοι, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση πρόσβασης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και τον περιβάλλοντα χώρο, επιτέθηκαν και επιχείρησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, εκσφενδονίζοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα, με σκοπό να εισέλθουν στην αθλητική εγκατάσταση χωρίς εισιτήρια.

Στη συνέχεια, αφού απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, 100 περίπου φίλαθλοι μετέβησαν στην περιφερειακή οδό Βόλου, όπου επιτέθηκαν εκ νέου στους προστρέξαντες αστυνομικούς, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να τραυματισθούν ελαφρά, σε διάφορα σημεία του σώματός τους και να μεταφερθούν για παροχή πρώτων βοηθειών σε Νοσοκομείο.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 17 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν οκτώ, για συμμετοχή στα επεισόδια και τις βιαιοπραγίες κατά των αστυνομικών.

Ενας από τους συλληφθέντες, 25 ετών, αντιστάθηκε της σύλληψης και επιπλέον προξένησε φθορές στο αυτοκίνητο 33χρονου ημεδαπού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους 1,378 γραμμαρίων. Επίσης, στην κατοχή ενός 15χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο βεγγαλικά.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου