ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην πρώην Νομαρχία

εθελοντική-αιμοδοσία-στην-πρώην-νομα-726377

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει σήμερα Τετάρτη στο προαύλιο χώρο της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας, από τις 9.00 ως 13.00, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη».

Η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται, καθώς στις 14 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με διάφορες εκδηλώσεις και προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και παράγωγα του, αλλά και για να τιμηθούν οι εθελοντές και μη, αμειβόμενοι αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν με το αίμα τους.

Οι εθελοντές αιμοδότες, όπως αναφέρει ο τοπικός σύλλογος, σε πείσμα των καιρών και παρά τις δύσκολες συνθήκες ζωής που επιφέρει η βαριά οικονομική κρίση αντιπαραθέτουν τις αξίες του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής το αίμα τους στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι την τεράστια σημασία της προσφοράς αυτής. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την οικονομική κρίση να γίνει κοινωνική κρίση. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το ηθικό χρέος που έχουμε όλοι όσοι μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ανθρωπιάς, της προσφοράς αίματος.

Με σύνθημα « Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», ας τρέξουμε όλοι να πλαισιώσουμε κάθε κίνημα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου