ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνείς προσωπικότητες επισκέφθηκαν το Βόλο

διεθνείς-προσωπικότητες-επισκέφθηκα-726321

Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Βόλο το προεδρείο της Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής για να ενημερωθεί πάνω στην πρόοδο των θεμάτων της 7ης Ολυμπιάδας που θα γίνει στο Βόλο, αλλά και να επιθεωρήσει τους χώρους, όπου θα γίνει η εξέταση των 200 περίπου μαθητών. Η επίσκεψη διήρκεσε από το περασμένο Σάββατο έως και χθες.

Το προεδρείο αποτελούσαν ο Ινδονήσιος πρόεδρος Σατίφ Κουντζάγια, καθηγητής πανεπιστημίου της Ινδονησίας και ο Πολωνός γραμματέας Γκρεγκ Σταχόφσκι, επίσης καθηγητής Πανεπιστημίου της Πολωνίας. Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Λουκάς Ζαχείλας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας Ιωάννης Σειραδάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, κ. Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης.

Το προεδρείο της Ολυμπιάδας είχε μακρά ενημέρωση και διαλογική συζήτηση με τους τοπικούς παράγοντες και πρώτα μετέβη μπροστά από το παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης, στις 27 Ιουλίου. Επισκέφθηκε τους αθλητικούς ξενώνες της Νέας Ιωνίας, όπου θα διαμείνουν οι 80 περίπου καθηγητές. Επίσης μετέβη στα Χάνια Πηλίου και έφθασε μέχρι το τελευταίο πάρκινγκ αυτοκινήτων, όπου θα γίνει η εξέταση της παρατηρησιακής άσκησης των μαθητών, ενώ επιθεώρησε και τα ξενοδοχεία των Χανίων, όπου θα διαμείνουν οι μαθητές κατά το 10ήμερο της παραμονής τους στην Ελλάδα.

Οι επίσημοι ξένοι, μετέβησαν στο κτιριακό συγκρότημα του τμήματος αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και είδαν από κοντά τις ευρύχωρες αίθουσες, όπου θα έχουν τις δύο 5ωρες γραπτές δοκιμασίες οι μαθητές, καθώς και το αμφιθέατρο, όπου θα συνεδριάζουν οι καθηγητές και θα διορθώνουν τα γραπτά των μαθητών. Επίσης επισκέφθηκαν το Συνεδριακό Θεσσαλίας, όπου θα γίνει η τελετή λήξης, στις 4 Αυγούστου.

Τόσο ο Ινδονήσιος πρόεδρος, όσο και ο Πολωνός γραμματέας της Διεθνούς Ολυμπιάδας, δήλωσαν ικανοποιημένοι, έδωσαν δε θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές, αλλά και οδηγίες για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εξέτασης και διαβίωσης.

«Παρά ταύτα, το φάσμα των οικονομικών της Ολυμπιάδας δεν έχει εκλείψει ακόμη και είναι κρίμα για δυο δεκάδες χιλιάδες ευρώ, να πέσει έξω ο προϋπολογισμός της», τονίζει η Οργανωτική Επιτροπή, η οποία απευθύνει και πάλι έκκληση προς τους Βολιώτες, και τους άλλους οικονομικούς παράγοντες, να βοηθήσουν όσο το δυνατό περισσότερο, καταθέτοντας τον οβολό τους στο λογαριασμό της Εταιρείας: 267/480007-96 της Εθνικής Τράπεζας ή ΙΒΑΝ: GR16 0110 2670 0000 2674 8000 796.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου