ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά στο προσκήνιο η ΕΡΓΗΛ

ξανά-στο-προσκήνιο-η-εργηλ-726211

Η λήψη απόφασης επί των ενστάσεων που έχει καταθέσει η εταιρία ΕΡΓΗΛ για το έργο «Υδρευση Βόλου – Επέκταση και Βελτίωση του Δικτύου Ύδρευσης» είναι το σημαντικότερο θέμα της συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ που συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι.

Η ένσταση της εταιρίας αφορά τον αρνητικό λογαριασμό της τάξεως των 4.800.000 ευρώ που της απέστειλε η Διευθύνουσα Υπηρεσία του επίμαχου έργου, που δεν είναι άλλη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, και η οποία κατέληξε στο παραπάνω ποσό, μετά τους δέκα δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε η Επιτροπή Παραλαβής του έργου. Έλεγχοι που έδειξαν ότι οι ποσότητες των εργασιών που εκτελέστηκαν από την ΕΡΓΗΛ υπολείπονται κατά 50% των εργασιών που προέβλεπε η μελέτη του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία στην ένστασή της επαναλαμβάνει ότι η διαδικασία επιμέτρησης των ποσοτήτων του έργου που έγινε από την Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής του έργου, που ορίστηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, δεν είναι σύννομη, καθώς το έργο, όπως υποστηρίζει, παραλήφθηκε αυτοδικαίως νόμιμα., αφού παρήλθε, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους της υπηρεσίας, η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για την παραλαβή των δημοσίων έργων.

Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες στην ένσταση της ΕΡΓΗΛ που κατατέθηκε την τελευταία μέρα που εξέπνεε η σχετική προθεσμία, σημειώνεται επίσης ότι σε ένα έργο που εκτελέστηκε σε ένα συνολικό μήκος 180 χλμ στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία, δεν μπορούν να αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα οι δέκα δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αρμόδια πηγή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης σημείωνε χθες ότι αν απορριφθεί η ένσταση, τότε η ΔΕΥΑΜΒ έχει τη δυνατότητα να παρακρατηθούν οι εγγυητικές επιστολές της εταιρείας που ανέρχονται στις 800.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του ποσού που αιτείται η ΔΕΥΑΜΒ, μέχρι τα 4,8 εκατ. ευρώ, αυτά θα τα διεκδικήσει, όπως είπε η ίδια πηγή, με κάθε ένδικο και νόμιμο μέσο, όπως είναι οι διαταγές πληρωμής, οι κατασχέσεις, η δικαστική προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια κ.α.

Σημειώνεται πως για τις υπερσυμβατικές εργασίες η εταιρία εκτός από τα 10 εκ . ευρώ που εισέπραξε διεκδικεί άλλα 6 εκατ. ευρώ, ποσό που της επιδικάστηκαν από το Εφετείο Λάρισας. Από τα χρήματα αυτά η ΔΕΥΑΜΒ έχει ήδη καταβάλει το 1.000. 000 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ η Δημοτική Επιχείρηση έχει προσφύγει ήδη στον Αρειο Πάγο.

Ακόμη στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω θέματα: Έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Αγίου Στεφάνου» προϋπολογισμού 3.866.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, έγκριση του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού και εισήγηση για ανάθεση για τη λήψη ενδείξεων υδρομέτρων καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ προϋπολογισμού 160.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για δύο χρόνια, έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και ορισμός Επιτροπής Διαγωνισμού για την εκτέλεση της εργασίας «Εργαστηριακός έλεγχος ποιότητας πόσιμου νερού των Δημοτικών Ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 59.500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου