ΤΟΠΙΚΑ

Δύο μεταλλικές πεζογέφυρες τοποθετούνται στον Κραυσίδωνα

δύο-μεταλλικές-πεζογέφυρες-τοποθετο-726203

Tην έγκριση δύο μεταλλικών πεζογεφυρών στο χείμαρρο Κραυσίδωνα ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 100.000 ευρώ.

Οπως τονίζεται στην τεχνική περιγραφή του έργου, οι λόγοι που επιβάλλουν την κατασκευή των δύο γεφυρών είναι το γεγονός ότι πρόσφατα κατεδαφίστηκαν δύο πεζογέφυρες στο χείμαρρο Κραυσίδωνα. Η πρώτη στην προέκταση της οδού Αναλήψεως, η οποία κατεδαφίστηκε λόγω της κατασκευής των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου και, η δεύτερη, στην περιοχή Χιλιαδού, κάτω από την περιφερειακή οδό, η οποία κατεδαφίστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, καθώς είχε κριθεί ακατάλληλη και επικίνδυνη.

Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου που εγκρίθηκε από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο περιλαμβάνει το σχεδιασμό ενός τυπικού μοντέλου μεταλλικής γέφυρας, το οποίο θα επαναληφθεί, όπως τονίζεται και στις δύο περιπτώσεις, την στατική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, με προϋπολογισμό 100.000 €.Για το 2013 υπάρχει εξασφαλισμένη πίστωση, ύψους 100.000 €, από την ΣΑΤΑ 2012.

Προμήθεια κάδων απορριμμάτων

Ακόμη στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου προχώρησε στην έκπτωση του πρώτου μειοδότη και στην ανάθεση στο δεύτερο του έργου προμήθειας 220 πλαστικών κάδων απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ ( πλέον ΦΠΑ), με τιμή προσφοράς τα 220 ευρώ ( πλεον ΦΠΑ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου