ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν σήμερα και ξανακλείνουν…

ανοίγουν-σήμερα-και-ξανακλείνουν-724541

Aνοίγουν σήμερα ξανά οι Εφορίες στο Βόλο κα στη Νέα Ιωνία, οι οποίες παρέμεναν κλειστές από την προηγούμενη Τετάρτη, λόγω αναβάθμισης των εφαρμογών του Τaxisnet.

Ωστόσο οι ΔΟΥ της Μαγνησίας θα ξανακλείσουν αύριο και μεθαύριο, λόγω συμμετοχής των εφοριακών της Μαγνησίας στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ/ΔΟΥ).

Η συμμετοχή θα είναι μαζική. Ακόμη και αυτοί που έχουν οριστεί ως προσωπικό ασφαλείας, θέλουν να απεργήσουν, είπε χθες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Μαγνησίας Κ. Βαίτσης, αποτυπώνοντας έτσι το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στους κόλπους των συναδέλφων του που ανησυχούν για τη μείωση των οργανικών θέσεων στις ΔΟΥ, κάτι που ισοδυναμεί, όπως λένε με απολύσεις.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της ΠΟΕ/ΔΟΥ σημειώνεται ότι το διεκδικητικό πλαίσιο της 48ωρης απεργίας στις 27 και 28 Ιουνίου είναι:

– Το πάγωμα κάθε διαδικασίας αναδιοργάνωσης (για το σύνολο των φορολογικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών) ως την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης, καθώς επίσης και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα.

– Γραπτές απαντήσεις για τη διασφάλιση των οργανικών θέσεων του κλάδου καθώς όσων υπηρετούν σήμερα, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και κατά Νομό.

– Να εξακολουθεί να λειτουργεί τουλάχιστον μία ΔΟΥ ανά Νομό. Να υπάρξουν επιπλέον της μίας ΔΟΥ ανά Νομό και άλλες, με συνδυασμό κριτηρίων όπως: Πληθυσμιακά, γεωγραφικά( νησιά, ορεινές περιοχές κ.λ.π.), εθνικό (παραμεθόριες, ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές), οικονομικά – φορολογικά. Όπου λειτουργεί ΔΟΥ να λειτουργούν όλα τα τμήματα.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ /ΔΟΥ αφού εξάντλησε (χωρίς αποτέλεσμα), όλες οι προσπάθειες που έπρεπε να κάνει και όλα τα διαπραγματευτικά μέσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσει για την αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων, οδηγήθηκε στην απόφαση να ακολουθήσει το δυναμικό – απεργιακό αγώνα. Όμως, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ/ΔΥΟ: «πρέπει να επισημάνουμε πως δεν αρκεί σήμερα ο αγώνας οποιασδήποτε συνδικαλιστικής ηγεσίας, για να αποτρέψει τα όσα δεινά εξυφαίνονται σε βάρος όλου του κλάδου και των υπηρεσιών του.

Αν ο αγώνας δεν γίνει υπόθεση κάθε εφοριακού να μην αναμένουμε αποτελέσματα. Η εποχή της ανάθεσης σε συνδικαλιστικές ηγεσίες έχει περάσει και μόνο η ενεργοποίηση σου μπορεί να γεννήσει ελπίδα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου