ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρές καθυστερήσεις σε βάρος μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες

σοβαρές-καθυστερήσεις-σε-βάρος-μαθητ-72443

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Τις σοβαρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξέταση των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, λόγω της υποστελέχωσης του ΚΕ.Δ.Δ.Υ., επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Η ερώτηση έχει ως εξής: «Τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. (Κέντρα Διάγνωσης Διαφορδιάγνωσης και Υποστήριξης) με φορέα το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων παρέχουν σημαντική στήριξη στους γονείς και στα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Ο διαγνωστικός ρόλος των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. λειτουργεί επικουρικά ενισχύοντας την ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ατομα άνω των 18 ετών που είχαν αξιολογηθεί παλαιότερα ως άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Επίσης άτομα τα οποία διατηρούν την ιδιότητα του μαθητή χωρίς όριο ηλικίας, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.. Εντούτοις, η εύρυθμη λειτουργία και το σημαντικό έργο που αυτά προσφέρουν διαταράσσονται από τις ελλείψεις σε προσωπικό και την αδυναμία αντιμετώπισης της πληθώρας των περιστατικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σειρές αναμονής μέχρι και ενός έτους. Η αναμονή είναι τόσο μεγάλη που υπάρχει περίπτωση μαθητή, του οποίου οι γονείς που απευθύνθηκαν στο ΚΕΔΔΥ από το Σεπτέμβριο, να καλούνται τον Ιούνιο για εξέταση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Πότε θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ώστε να πάψει η μεγάλη αναμονή της εξέτασης των περιστατικών, προκειμένου να ενταχθούν οι μαθητές το συντομότερο δυνατό ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ..

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου