ΤΟΠΙΚΑ

20.000 επισκέπτες στη γιορτή βιβλίου

20-000-επισκέπτες-στη-γιορτή-βιβλίου-723329

Το ενδιαφέρον 20.000 περίπου φίλων του βιβλίου έχει ήδη αποσπάσει η 21η Γιορτή Βιβλίου, στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της, προς μεγάλη ικανοποίηση των διοργανωτών. Σε καθημερινή βάση ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών υπολογίζεται σε 2.000 περίπου, γεγονός που υπογραμμίζει τη μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών στο κάλεσμα του Συλλόγου Βιβλιοπωλών, Χαρτοπωλών και Εκδοτών της περιοχής μας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Αγιώτης, υπογραμμίζει ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει πάντα είναι να βλέπει ο κόσμος τα καινούργια βιβλία και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και τα σεμινάρια των συγγραφέων, απολαμβάνοντας τη μουσική που πλαισιώνει τη διοργάνωση».

Η πλειοψηφία των επισκεπτών επιλέγει λογοτεχνικά βιβλία, ενώ τα παιδιά προτιμούν σταθερά τα εφηβικά, τα παιδικά, τα παραμύθια και τα εικονογραφημένα της επιλογής τους. Τα σχόλια των επισκεπτών είναι πολύ θετικά, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Αγιώτης «αρέσει πολύ στον κόσμο η καινούργια μας δραστηριότητα, οι καθημερινές εκδηλώσεις, τα σεμινάρια, τα εργαστήρια γραφής, η μουσική. Γενικά έχουμε δεχτεί πάρα πολύ θετικά σχόλια από τον κόσμο. Προφανώς ήταν κάτι που το είχε ανάγκη ο κόσμος», προσθέτει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο των παράλληλων σεμιναρίων που πραγματοποιούνται, ο Μιχάλης Πόρναλης θα μιλήσει σήμερα στις 8μ.μ. για τη δύναμη της φωτογραφίας στο βιβλίο. Αύριο την ίδια ώρα τη «σκυτάλη» παίρνει ο Μάνος Κοντολέων και την Παρασκευή ο Στέλιος Πελασγός.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μιχάλης Πόρναλης υπογραμμίζει ότι: «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους φίλους του βιβλίου και να τους μιλήσω για τα βιβλία και την τέχνη μου». Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση βιβλίου είναι ανοιχτή από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ τις καθημερινές και έως τις 12 τα μεσάνυχτα το Σαββατοκύριακο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου