ΤΟΠΙΚΑ

Αναστολή κινητοποιήσεων μέχρι νεωτέρας στον ΙΜΑΝΤΑ

αναστολή-κινητοποιήσεων-μέχρι-νεωτέ-722801

Αποσύρθηκαν τα ασφαλιστικά και το σωματείο δεσμεύτηκε ότι δε θα προβεί σε απεργίες

Αποσύρθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει προχθές η εταιρεία ΙΜΑΝΤΑΣ, ενώ το σωματείο δεσμεύτηκε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το επίμαχο θέμα δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κινητοποίηση.

Το σωματείο βέβαια ζήτησε να μην υπάρξουν άλλα προσκόμματα στη διαβούλευση και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 15ης Ιουλίου που έχει οριστεί ως ημέρα συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Η εταιρεία μόλις προχθές είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του σωματείου ζητώντας να κριθούν παράνομες οι στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και η απεργία που είχε ανακοινώσει το σωματείο ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκ περιτροπής εργασία.

Χθες μέσα σε κλίμα έντασης, αρκετές φορές και αντεγκλήσεων εκ μέρους της εταιρείας, ο νομικός της σύμβουλος κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι οι στάσεις εργασίας και η απεργία είναι παράνομες και ότι όλος αυτός ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί έχει προκαλέσει φθορά στο κύρος της εταιρείας.

Μάλιστα αρκετές φορές χρησιμοποίησε αιχμηρή γλώσσα κατά του σωματείου και της επιλογής του να αποφασίσει κινητοποιήσεις, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καμία διαβούλευση και υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης παραγγελιών και έργων αλλά και «μπλάκ άουτ» της ΔΕΗ, εάν γίνει απεργία στον ΙΜΑΝΤΑ που έχει αναλάβει έργο της επιχείρησης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ακροατηρίου. «Θέλουν να μειώσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας και αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Οι στάσεις εργασίας και η απεργία δεν αποδεικνύουν ότι ακολουθείται στάση καλής πίστης από το σωματείο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ζητώντας από το σωματείο να δεσμευτεί ότι δε θα προχωρήσει σε απεργίες μέχρι να τελειώσουν οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων, Στέργιος Λυμπερδόπουλος, εξαρχής επέκρινε την εταιρεία για την επιλογή της να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του σωματείου μόνο και μόνο για την εξουσιοδότηση που έλαβε για κινητοποιήσεις εφόσον η εταιρεία επιμείνει στην εκ περιτροπής εργασία και υπογράμμισε, ότι η στάση του ΙΜΑΝΤΑ αντιβαίνει κάθε κανόνα δεοντολογίας, αφού δε σέβεται το δικαίωμα των θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων να προασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων από τους οποίους είναι εκλεγμένοι.

Παράλληλα ο κ. Λυμπερδόπουλος άφησε αιχμές ότι απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να «τραβήξουν» τη διαδικασία της διαβούλευσης σε μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου έτσι όποτε το κρίνουν απαραίτητο να την εφαρμόσουν ακόμη και μονομερώςμ εφόσον προκύψει ανάγκη κατά την εκτίμησή τους.

Αμφισβήτησε επίσης τους ισχυρισμούς της εταιρείας για τα οικονομικά στοιχεία επισημαίνοντας, ότι υπάρχει κερδοφορία στο εργοστάσιο, για αυτό και δεν δικαιολογείται η «πρόσκληση σε διάλογο για εκ περιτροπής εργασία 4 ημερών» και ανέφερε ότι το σωματείο ήδη έχει στοιχεία στη διάθεσή του που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που να συνηγορεί στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού.

Ζήτησε τέλος να τηρηθεί εκ μέρους της εταιρείας η διαδικασία της διαβούλευσης στις 15 Ιουλίου και άφησε αιχμές για το γεγονός, ότι ήδη έχει αναβάλει τη συζήτηση ο ΙΜΑΣ μία φορά, προκειμένου να «κερδίσει χρόνο» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου