ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία των «Δρόμων Συνεργασίας» για τη συμπεριφορά των Γ. Μουλά και Αχ. Μπέου

καταγγελία-των-δρόμων-συνεργασίας-72267

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την επανειλημμένα απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική και συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Μουλά και του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και στη προηγούμενη για εξαιρετικά σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη, τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Οι πρόεδρος και δήμαρχος κρύφτηκαν πίσω από τον «Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας» του Καλλικράτη για να μην πάρουν πολιτική θέση και ευθύνη για το ζήτημα των επικείμενων απολύσεων εργαζομένων του Δήμου μας μέσω της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων εργασίας που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα.

Το Σωματείο των εργαζομένων έγκαιρα έθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης άρνησης αποστολής των στοιχείων της διαδικασίας αξιολόγησης και στην πράξη αντίθεσης με τις επικείμενες απολύσεις. Στην ίδια κατεύθυνση η παράταξή μας είχε καταθέσει επερώτηση που ουδέποτε απαντήθηκε. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος αρνήθηκαν να θέσουν το θέμα σε ψηφοφορία και έτσι να υπάρξει μια σαφής απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στήριξης των εργαζομένων απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

Η συστηματική φίμωση όλων των μειοψηφιών αποδεικνύει ότι η νέα δημοτική αρχή πίσω από τα παχιά λόγια στηρίζει επί της ουσίας την κυβερνητική πολιτική και τη σχεδιασμένη ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η παράταξή μας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί τη συνέχιση των πρακτικών της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου που οδηγεί στην απαξίωση και την υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου