ΤΟΠΙΚΑ

Αφησε το σχολείο… κάμπριο

αφησε-το-σχολείο-κάμπριο-722096

Πήγαν για καλό και προκάλεσαν μεγαλύτερο κακό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς… Μία ολόκληρη πτέρυγα του σχολείου πλημμύρισε και μαζί της καταστράφηκαν ηλεκτρονικός και εποπτικός εξοπλισμός. Η νεροποντή που ξέσπασε προχθές τα μεσάνυκτα, βρήκε το σχολείο ουσιαστικά… «ξεσκέπαστο».

Εργολάβος που έχει αναλάβει την αποκατάσταση της στέγης του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου, προκειμένου να μην μπάζει νερά, δεν φρόντισε να λάβει μέτρα για την προστασία του χώρου σε περίπτωση βροχόπτωσης όσο οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη κι έτσι η καταρρακτώδης βροχή βρήκε… είσοδο από την οροφή!

Το χθεσινό ξημέρωμα βρήκε το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Γ. Πούλιο, να υπολογίζει πόσο «ακριβά» θα πληρώσει το σχολείο, τις εργασίες αποκατάστασης της στέγης. Περί τους δώδεκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φαξ, μόντεμ, εκτυπωτές, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, «μούλιαζαν» στα νερά της βροχής που ξεπερνούσαν τους τέσσερις πόντους μέσα στο σχολικό κτίριο.

Οπως ανέφερε ο κ. Πούλιος, την περασμένη Δευτέρα, συνεργείο εργολάβου, ανέλαβε να αποκαταστήσει τη στέγη του σχολείου, χρόνιο αίτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. Το σχολικό κτίριο συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής και η στέγη από κεραμίδια, έπρεπε να επισκευαστεί, προκειμένου να μην περνούν νερά στις σχολικές αίθουσες με τις πρώτες ψιχάλες της βροχής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Φ. Λαμπρινίδη, ο Δήμος Βόλου εξασφάλισε από τα πενιχρά χρήματα των ταμείων του το απαιτούμενο ποσό και ανέθεσε σε εργολάβο την αποκατάσταση της στέγης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν πρώτα από τη μεγάλη πτέρυγα του σχολείου, όπου λειτουργεί το εργαστήριο πληροφορικής, το γραφείο του διευθυντή και τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας.

Η κεραμοσκεπή ξηλώθηκε, ο εργολάβος όμως υπολόγισε χωρίς τον… καιρό και άφησε το σχολείο ουσιαστικά… κάμπριο! Η παλιά ψευδοροφή που υπήρχε, δεν άντεξε τον όγκο των νερών και απουσία άλλων μέτρων προστασίας, κατέρρευσε και η βροχή «έπνιξε» μια ολόκληρη πτέρυγα και μαζί ηλεκτρονικό και εποπτικό εξοπλισμό του σχολείου.

Χθες το πρωί, εργάτες επιχειρούσαν με σκούπες να διώξουν τα νερά από το σχολείο, ενώ ο Διευθυντής απομάκρυνε τα μηχανήματα στην άλλη πτέρυγα για να στεγνώσουν και να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που έχει υποστεί το σχολείο.

«Δε γνωρίζουμε αν η καταστροφή είναι ολική», ανέφερε ο κ. Πούλιος, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιάννη Αθανασούλη και τις επόμενες ημέρες θα συντάξει έκθεση των ζημιών.

Επί τόπου έσπευσε και ο προϊστάμενος του τμήματος συντηρήσεων του Δήμου Βόλου, Διονύσης Φαλαγκάρης, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση.

Οπως ενημέρωνε χθες, ο αντιδήμαρχος, Φώτης Λαμπρινίδης, ο Δήμος θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες ή παραλείψεις του εργολάβου αλλά και της σχολικής κοινότητας, αφού καταγραφούν οι ζημιές και πριν αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

«Μας στενοχωρεί το γεγονός ότι εξοικονομήσαμε ένα ποσό από τα πενιχρά μας ταμεία για να αποκαταστήσουμε μια προβληματική στέγη και μας βρήκε άλλη ζημιά», σχολίαζε χθες ο κ. Λαμπρινίδης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου